Dit is misschien wel een van de beste desserts ter wereld: pure chocolademousse met slagroom en mascarpone! Rijk en romig, met een intense chocoladesmaak. En met slechts 4 ingrediënten is het een supers simpel recept. Dit recept bevat geen (rauwe) eieren. Serveer deze mousse in glaasjes, want dat staat heel feestelijk.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Hang een kom boven het hete water (de bodem mag het water niet aanraken).
Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in de kom (au Bain-Marie).
200 gram pure chocolade
Als de chocolade is gesmolten haal je de kom boven het water vandaan.
Optioneel: roer met een spatel de likeur door de afgekoelde gesmolten chocola
2 eetlepels Grand Marnier
Doe de slagroom, mascarpone en suiker in een schaal en klop tot je pieken krijgt.
250 ml slagroom, 250 gram mascarpone, 4 eetlepels suiker
Schep ongeveer ⅓ van de gesmolten chocolade bij het roommengsel en meng met een spatel voorzichtig door. Zo went het roommengsel aan de chocolade.
Vouw dan de rest van de chocola rustig door het roommengsel heen tot het goed gemengd is.
Verdeel de mousse over de glaasjes met een lepel. Zet de glaasjes in de koeling.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop.2. Pure chocolade - Koop chocolade met een cacaogehalte van minimaal 50%. Hoe meer cacao, hoe meer chocoladesmaak. Gebruik een goede chocolade, want deze keuze zal de smaak van dit dessert bepalen3 . Slagroom - Door de room stijf te kloppen, zorg je ervoor dat de mousse luchtig wordt. Dit kun je niet vervangen door light room of kookroom.4. Smaken - Voeg na afkoeling likeur of siropen toe aan de chocolade. Grand Marnier en Baileys zijn allebei goede keuzes.5. - Bewaren
Koelkast - Dek af met folie en bewaar in de koelkast. Eet binnen 2 dagen.
Invriezen - Ja, je kunt chocolademousse invriezen. Dek het af en doe het in een diepvriesdoos Bewaar het maximaal een maand. En dan heb je twee keuzes. Eet het terwijl het bevroren is (en je hebt chocolademousse-ijs, zo lekker). Of laat het ontdooien in de koelkast. In het laatste geval zal de structuur van de chocolademousse iets anders zijn (het wordt een beetje korrelig). Vries het niet opnieuw in.
6 - VoedingswaardenDe voedingswaarde wordt weergegeven per portie.