Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Curry kruiden mild
Andréa
Een milde homemade curry, die je bijna voor elke Indiaas gerecht kunt gebruiken
Bereidingstijd
5
minuten
min
Porties
100
gram
Equipment
koekenpan 26 cm
vijzel
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
korianderzaad
▢
3
eetlepels
komijnzaad
▢
1
theelepel
mosterdzaad
▢
½
eetlepel
venkelzaad
▢
2
eetlepels
gemalen kaneel
▢
2
eetlepels
gemalen zwarte peper
▢
½
eetlepels
gemalen witte peper
▢
½
eetlepel
gemalen nootmuskaat
▢
½
eetlepel
gemalen kruidnagels
▢
1
eetlepels
gemalen kardemom
▢
1
eetlepels
kurkuma
▢
1
eetlepels
gemberpoeder
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe het korianderzaad, komijnzaad, mosterdzaad en venkelzaad in een droge koekenpan en bak de kruiden op laag vuur, totdat de aroma's vrij komen.
Doe de inhoud van de pan in een vijzel en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maal met de vijzel de kruiden goed fijn en door elkaar.
Doe het kruidenmengsel in een afgesloten pot en je kunt het nog ongeveer 2 maanden gebruiken, voordat er smaakverlies optreedt.
NOTES
Zet alles op je lijst
N.B.: wil je een wat pittiger curry mengsel meng dan, naar smaak, ½ - 1 theelepel chilipoeder door het mengsel.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen