Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische taco's met zoete aardappel en bonen
Andréa
Een lekker vegetarisch recept deze taco's met zoete aardappel en bonen. Fast food met een twist. Dit kan je elke dag wel maken zo lekker
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties
5
personen
calorieën
432
kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
koekenpan 26 cm
Ingrediënten
avocado radijs salsa
▢
avocado
▢
rode ui
▢
½
rode peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
15
gram
koriander
of peterselie
▢
50
gram
radijs
▢
½
limoen
▢
zout en peper
naar smaak
Taco vulling
▢
400
gram
zoete aardappel
in blokjes gesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout en peper
naar smaak
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
680
gram
bruine bonen
geweld en afgespoeld
▢
1
theelepel
koriander
gemalen
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
½
theelepel
paprika
▢
200
gram
cherry tomaten
in vieren gesneden
▢
15
gram
koriander
of peterselie
Aan tafel!
▢
10
taco schelpen
▢
100
gram
ijsbergsla
▢
koriander
of peterselie naar smaak
▢
limoen
naar smaak
▢
100
gram
cheddar kaas
▢
crème fraîche
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Avocado radijs salsa
Snij de avocado, ui, peper, knoflook, kruiden en radijs in kleine blokjes en meng goed oor elkaar.
Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Bewaar afgedekt in de koeling tot gebruik.
Taco vulling
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met papier.
Spreid de zoete aardappel uit over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen in de koekenpan de olie.
Fruit het uitje in ongeveer 3 minuten.
Meng de knoflook hierdoor en roerbak 30 minuten.
Voeg de bruine bonen toe en de kruiden.
Bak alles ongeveer 10 minuten.
Wanneer de zoete aardappel klaar is meng je dit door de bonen.
Meng vervolgens de tomaatjes en de kruiden erdoor.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Aan tafel!
Verwarm de taco schelpen tot ze knapperig zijn.
Leg onderin de taco schelpen wat ijsbergsla.
Schep daar het zoete aardappel mengsel bovenop.
Bestrooi met koriander en breng op smaak met limoen.
Strooi er wat kaas overheen en serveer met de salsa en crème fraîche.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen