Voeg de boter toe en pulseer een paar keer tot je grove kruimels hebt. (heb je geen keukenmachine doe alle ingrediënten dan in een grote kom en snij met twee messen de boter klein tot je een grove korrel hebt).
100 gram boter
Voeg het ei en de zure room toe en pulseer drie keer.
1 eigeel, 5 eetlepels zure room
Los het deeg op een licht bebloemd werkblad en kneed nog even vlug door.
Vorm een disk en pak die in plastic folie in.
Koel tenminste 1 uur.
Vleesvulling
Verhit de olie in een koekenpan.
1 eetlepel olie
Voeg de uien toe en bak ze in 3 minuten, terwijl je blijft roeren, tot ze glazig zijn.
2 uien
Voeg dan het gehakt toe en bak dat rul.
500 gram rundergehakt
Doe het gehakt ui mengsel in een kom en doe de eieren, bouillon, zure room, bloem, dille, peterselie, zout, en peper en meng alles goed door.