Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse ovenschotel met citroen, tomaat en rucola
Andréa
Een Italiaanse stijl ovenschotel vol met groenten, kip en knapperig brood. Snel te bereiden en heel erg lekker.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Porties
4
calorieën
419
kcal
Ingrediënten
▢
1
handvol
Italiaanse kruiden
vers
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
5
eetlepels
olijfolie
extra vierge
▢
3
kipfilets
▢
1
rode ui
▢
6
tomaten
Roma is erg lekker bij dit recept
▢
1
citroen
▢
3
zongedroogde tomaten
▢
1
stokbrood met kruidenboter
▢
85
gram
rucola
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snij de Italiaanse kruiden fijn (verwijder eerst de stengels als die er nog aan zitten).
Meng de Italiaanse kruiden met de knoflook en olijfolie.
Halveer de kipfilets en meng ze door de marinade.
Leg de kipfilets op de bakplaat.
Snij de ui in ringen, de tomaten in vieren, de citroen in achten en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Verdeel de groenten om de kipfilets.
Breek het stokbrood in stukken en leg dat op de groenten en kip.
Sprenkel het restant marinade over de ovenschotel.
Schuif de bakplaat de oven in en bak de ovenschotel gedurende 30 minuten.
Haal uit de oven en meng de rucola door de kip en groenten.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen