Gemaakt zonder pakjes en zakjes: deze Bombay Curry uit de Slowcooker maak je helemaal zelf. Door het stoven in de slowcooker krijgt de saus en het vlees de tijd om al die heerlijke smaken op te nemen. Het vlees wordt heerlijk mals. Bombay curry is mild en zacht en is zo lekker kruidig. Dit kun je alleen helemaal zelf maken!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Smelt de helft van de boter in de koekenpan en voeg de uien toe. Bak 3 minuten tot ze glazig zijn.
1 eetlepel boter, 2 grote uien
Doe ook de knoflook, rode peper, gember, kurkuma, komijnzaad, koriander, chilipoeder en zout in de pan en roerbak die 4 minuten op hoog vuur mee. Zo komen alle smaken goed vrij.
2 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 cm verse gember, 1½ theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen komijn, 1 eetlepel gemalen koriander, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel zout
Leeg de koekenpan in de slowcooker en smelt de andere helft van de boter op hoog vuur.
Voeg de runderlappen toe en bak tot ze goudbruin zijn. Doe dit in meerdere keren, zodat de pan niet te vol is. Wanneer de runderlappen goudbruin zijn, schep je ze in de slowcooker.
750 gram magere runderlappen
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk bij het vlees.
400 gram tomatenblokjes, 200 ml kokosmelk
Leg de deksel op de slowcooker en zet gedurende 6 tot 8 uur op lage stand.
NOTITIES
1. - Vlees - In dit recept zijn runderlappen gebruikt. Maar je kunt ook hachee vlees of riblappen gebruiken. Of ga voor kip of lamsvlees, wat ook lekker smaakt in de Bombay saus.2. Boter - Het vet dat je nodig hebt om het vlees in te stoven en wat een romige smaak aan je curry geeft. Als je aan kunt komen, gebruik dan Ghee.3. Grotere portie? Bij vrijwel alle recepten geldt dat je dan op de 2x knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe.4. Slowcooker stand en tijd - Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 6 tot 8 uur garen. Zet je de slowcooker op high dan is deze Bombay curry in 4 - 6 uur klaar.5. Op het fornuis - Heb je geen slowcooker, dan gebruik je een braadpan of grote hapjespan. Braad eerst het ui, knoflook en kruidenmengsel aan en haal uit de pan. Vervolgens bak je het vlees goudbruin. Doe het ui-mengsel terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur zo laag mogelijk. Doe de deksel op de pan en laat 2 tot 3 uur sudderen. Schenk de kokosmelk erbij, laat even mee warmen en serveer.6. Lekker erbij - Rijst, Knoflook naanbrood of Papadums.7. - BewarenLaat de Bombay Curry snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast - Bewaar de curry in een luchtdichte doos gedurende maximaal 3 dagen in de koelkast.
Diepvries - Verpak de Indiase Curry Bombay in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft hij tot 2 maanden goed in de diepvries.
Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, tot het warm is.
8. - De weergegeven voedingswaarde zijn per persoon. Bijgerechten zijn niet inbegrepen.