Maiskolf van de BBQ. Eén van de makkelijkste groentegerechten van de grill. Leg de maiskolven op een stuk aluminiumfolie, bestrijk met boter (eventueel met een smaakje) en wat zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg 15 minuten op de BBQ. En je hebt romige, zoete mais die superlekker smaakt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kommetje de boter, Maple syrup en whisky.
4 eetlepels Boter, 2 eetlepels Maple syrup, 1 eetlepel Whisky
Leg een maiskolf op een stuk aluminiumfolie. Bestrijk met de helft van de boter.
2 Maiskolven
Breng op smaak met zout en peper.
zout en peper
Vouw het aluminiumfolie dicht (een pakketje) en herhaal voor de tweede maiskolf.
Leg de aluminiumfolie pakketjes 15 minuten op een hete BBQ.
Vouw de pakketjes voorzichtig open, bestrijk de mais nog eens met de gesmolten boter en leg op de hete grill.
Laat 3 minuten grillen, waarbij je af en toe draait. Haal van de BBQ en serveer.
Optioneel: bestrooi met fijngehakte peterselie.
1 eetlepel peterselie
NOTITIES
1. Maiskolven - In dit recept zijn ongekookte maiskolven gebruikt. Heb je gekookte maiskolven dan hoef je ze maar 8 minuten te garen.2. Whisky - Gebruik een rokerige whisky (Bourbon), die smaakt hier heerlijk bij. Gebruik je liever geen whisky dan gebruik je dit niet.3. Bewaren
Koelkast - Verpak de overgebleven mais in plastic folie of bewaar in een afgesloten doos gedurende maximaal 2 dagen.
Diepvries - Verpak de mais in folie en vervolgens in een diepvrieszak of doos. Zo blijft hij tot 6 maanden goed.
Opwarmen magnetron- De mais kun je opwarmen in de magnetron. Besprenkel de mais een klein beetje met water en leg in een schaaltje. Zet deze in de magnetron en zet die telkens gedurende 20 seconde aan. Controleer tussendoor of hij warm is. Anders herhaal je het nog een keer.
Opwarmen oven - Leg de maiskolven in een ovenschaal, dek die af met aluminiumfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C. Na 5 minuten is de mais warm. Eventueel opnieuw bestrijken met boter (als je dat lekker vindt).
4. De voedingswaarde is per maiskolf, geen bijgerechten toegevoegd. Het ligt wat hoger dan in werkelijkheid, want je houdt veel gesmolten boter over.