Zelf gehaktspiesjes maken met bacon is een geweldig recept om van gewoon rundergehakt iets heerlijks te maken voor op de BBQ. Het rundergehakt is op smaak gebracht met ui en knoflook en omwikkeld met bacon. De bacon breng je op smaak met mosterd, maple syrup en whiskey. Hierdoor krijgt het gehakt zo'n smaakexplosie. Grill de spiesjes op de BBQ tot ze gaar zijn, en je gaat ervan genieten! Een heerlijk recept voor je volgende zomerbarbecue.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg het gebakken ui-knoflookmengsel, zout en peper toe. Meng
½ theelepel zout, 500 gram rundergehakt, ¼ theelepel peper
Neem wat rundvlees, ongeveer ter grootte van een ijsschep, en rol het in gehaktballen tussen de palmen van je hand. Herhaal tot al het vlees op is.
Leg een plakje bacon voor je en strijk er wat whiskey, mosterd en Maple syrup glazuur over.
250 gram bacon
Leg een gehaktbal op het spek en wikkel die eromheen. Prik vervolgens de gehaktballen aan een spies. Herhaal dit voor drie gehaktballen en neem dan een nieuw stokje.
Grill de gehaktspiesjes met bacon tot ze gaar zijn. Het duurt ongeveer 5 minuten aan beide kanten.
Serveer
NOTITIES
1. Rundergehakt - rundergehakt heeft een heerlijke smaak en bite. Je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.2. Bamboespiesjes - als je bamboespiesjes gebruikt, week ze dan minimaal een uur in water. Zo verbranden je spiesjes niet tijdens het grillen.3. Bewaren
Koelkast - Bewaar de spiesjes ongebakken afgedekt tot 2 dagen afgedekt in de koelkast. Je kunt ze gebakken ook maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren (afdekken met plasticfolie).
Diepvries - Maak de spiesjes en wikkel ze in plastic en vervolgens in een diepvriesdoos. Zowel gebakken als ongebakken blijven ze tot een maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
5. De voedingswaarde is per gehaktspiesje met bacon, geen bijgerechten toegevoegd. Het ligt wat hoger dan in werkelijkheid, want je houdt wat van de glaze over.