Een romige saus die makkelijk te bereiden is: dit snelle recept voor tartaarsaus is zo lekker! Een klassieke saus die je kunt serveren bij gefrituurde gerechten, zoals scampi's, calamares en Kibbeling. En als je dit zelfgemaakte recept ooit hebt geproefd, ga je het voortaan altijd thuis maken!
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Sausjes, Sausjes en specerijen
Wereldkeuken Europese keukens, Franse keuken
Hoeveelheid 1portie
Ingrediënten
120grammayonaise
60gramcrème fraîche
1theelepelmosterd
1theelepelsuiker
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
1eetlepelkappertjesfijngesneden
2kleine augurkenzoetzure, in kleine blokjes gesneden
10grambieslookfijngesnipperd
5grampeterseliefijngesnipperd
1theelepeldragondroog
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de mayonaise, crème fraîche, mosterd, suiker, zout en peper in een middelgrote kom en meng.
1. Bieslook, Peterselie en Dragon - kruiden die de saus een heerlijke aardse smaak geven. In plaats van peterselie kun je ook dille gebruiken (of meng het door elkaar). Erg lekker.2. Bewaren
Koelkast - Dek de saus af en bewaar deze maximaal vijf dagen in de koelkast.
Diepvries - Vries deze saus niet in. Door de mayonaise is de saus ongeschikt om in te vriezen.
3. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per bakje tartaarsaus.