Beef Teriyaki met Broccoli en Rijst is een echt populair gerecht over de hele wereld. En wanneer bereid met zelfgemaakte Teriyaki-saus, die gemakkelijk en eenvoudig te bereiden is, zul je verrast zijn. Deze zelfgemaakte saus is zoet, zout en glanst terwijl hij je vlees en broccoli omhult en op smaak brengt. Serveer met rijst. Je zult er dol op zijn! Dit is een gezond en snel recept.
500grambroccoligewassen en in kleine roosjes gesneden
125mlJapanse sojasauslichte sojasaus of Ketjap Asin
125mlMirinzoete kookwijn
60mlsakeJapanse kookwijn
4eetlepelsbruine suiker
½theelepelsesamolie
1theelepelvissaus
½theelepelgemberfijngeraspt
1teentje knoflookuitgeperst
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
400 gram rijst
Bestrooi de biefstuk blokjes met maizena. Zorg ervoor dat alle blokjes met maizena bedekt zijn.
1 theelepel maizena, 500 gram biefstuk
Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan. Voeg biefstuk en broccoli toe en bak 3 minuten aan beide kanten tot de biefstuk bruin is. Haal het vlees eruit en roerbak de broccoli nog 4 minuten tot hij zacht is. Haal de broccoli eruit en zet apart.
3 eetlepel olie, 500 gram broccoli
Meng sojasaus, mirin, saké, bruine suiker, sesamolie en vissaus in een kom.
125 ml Japanse sojasaus, 125 ml Mirin, 60 ml sake, 4 eetlepels bruine suiker, ½ theelepel sesamolie, 1 theelepel vissaus
Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak de knoflook en gember 30 seconden.
½ theelepel gember, 1 teentje knoflook
Giet het sojasausmengsel in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 minuten sudderen.
Voeg de biefstuk en broccoli toe aan de pan en schep om, zodat elk stukje bedekt is met teriyakisaus.
Serveer de teriyaki beef en broccoli met de rijst.
NOTITIES
1. Biefstuk - Lekker voor Teriyaki Beef en Broccoli. Het wordt in kleine reepjes gesneden. Je kunt ook bieflappen of baklappen, gebruiken.2. Sojasaus - Gebruik voor teriyakisaus de Japanse sojasaus. Heb je die niet dan kun je ook lichte sojasaus of Ketjap Asin gebruiken.3. Mirin- zoete Japanse kookwijn. Mirin is veel zoeter dan Chinese kookwijn (Shaoxing). Als je de laatste als vervanger van mirin gebruikt, voeg dan twee theelepels extra bruine suiker toe.4. - Bewaren
Koelkast - Bewaar Beef Teriyaki met Broccoli en rijst afgedekt met plastic folie maximaal twee dagen in de koelkast
Diepvriezer (ongekookt) - Doe de teriyakisaus, biefstuk en broccoli roosjes in een diepvrieszak of doos en vries in. Laat het mengsel als je het wilt klaar maken ontdooien in de koelkast. Roerbak gember en knoflook in de pan. Voeg het ontdooide rundvlees, de saus en de broccoli toe en roerbak ongeveer 4 minuten tot alles gaar en heet is. Serveer meteen.
Diepvriezer (gekookt) - Laat snel afkoelen en doe het in een diepvrieszakje of - doos. Zo kun je het tot 3 maanden bewaren in de diepvries. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien en roerbak tot het heet is (je kunt eventueel wat extra water toevoegen als het te droog wordt)
5. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, uitgaande dat beef teriyaki met broccoli en rijst met vier personen wordt gegeten.