Wat is de beste manier om je eieren te maken? Maak Shakshuka met Spinazie en Feta! Je kunt dit recept uit het Midden-Oosten eten voor ontbijt, lunch en diner. Een smaakvolle tomatensaus met gepocheerde eieren, romige feta en gezonde spinazie. Eet het met wat brood, dat je gebruikt om in de eieren te dippen (en dat is zo lekker, echt waar).
Doe de tomaten in de koekenpan en breng aan de kook.
400 gram gepelde tomaten
Zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen. De saus wordt dikker tijdens het koken en de tomaten vallen uit elkaar.
Voeg de spinazie toe aan de saus. Beetje bij beetje. Doordat de spinazie warm wordt zal hij slinken.
200 gram Spinazie
Verkruimel de feta boven de pan en roer deze door de Shakshuka.
150 gram Feta
Maak kuiltjes in de saus en breek een ei in het holletje.
4 Eieren
Herhaal dit voor de andere eieren (verdeel de eieren over de saus). Kruid de eieren met peper en zout.
Doe een deksel op de pan en verwarm 3 minuten tot de eieren gepocheerd zijn.
Garneer met peterselie (optioneel) en serveer met brood (ook optioneel).
10 gram Peterselie, Brood
NOTITIES
1. - Eieren pocheren
Het is belangrijk om je eieren goed te bereiden. Dit recept maakt gebruik van het fornuis en een koekenpan met deksel. Je kunt de Shakshuka ook sudderen tot de eieren goed zijn als je geen deksel hebt.
En stel, je wilt de shakshuka toch in de oven bakken. Doe de tomatensaus met feta en spinazie in een ovenschaal, voeg de eieren toe en bak 8 minuten op 180 °C in de oven.
TIP: Ik gebruik altijd een kleine kom om mijn eieren te breken voordat ik ze toevoeg. Dan weet ik zeker dat mijn eieren goed zijn voordat ik ze aan het gerecht toevoeg.
2. - SpinazieHet ziet er misschien uit als veel spinazie, maar het slinkt voor ongeveer 80 % wanneer het wordt opgewarmd in de saus. Je kunt ook babyspinazie gebruiken.3. - FetaGebruik Griekse feta die hard en zout is. Het smelt bij het opwarmen van de Shakshuka en maakt het romiger.4. - BroodServeer het met warm pitabrood, of naan. Breek het in stukjes en dip het in de Shakshuka met spinazie en feta.5. - BewarenDoordat je de spinazie toevoegt, kun je de Shakshuka niet bewaren en niet opwarmen.6. - VoedingswaardeJe kunt dit recept met twee personen eten (2 eieren per persoon), maar het is waarschijnlijk ook voldoende voor drie personen. De voedingswaarden zijn gegeven voor twee personen.