Bruschetta met Geitenkaas en Tomaat gestoofd in Balsamico is één van de lekkerste bruschetta recepten. Je maakt het lekker snel klaar, met een paar ingrediënten. Dit is een heerlijk brunch recept, lichte lunch of hapje en is binnen 20 minuten klaar!
Haal de Cherry tomaten door de marinade en doe in een ovenschaal. Besprenkel met de rest van de marinade.
20 cherry tomaten
Zet de ovenschaal 8 minuten in de Airfryer bij 180 °C of 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 °C.
Snij ondertussen het stokbrood in plakken, schuin is het mooist.
1 stokbrood
Besmeer elk plakje met olijfolie en grill in een hete pan, ongeveer 3 minuten per zijde, tot de plakjes goudbruin zijn.
2 eetlepels olijfolie
Besmeer met kruiden-geitenkaas.
50 gram kruiden-geitenkaas
Leg op elk plakje twee gestoofde tomaten en besprenkel wat marinade over de tomaten. Serveer meteen.
NOTITIES
1. - StokbroodGebruik afgebakken stokbrood. Je kunt het gewoon in plakjes snijden, maar als je het schuin snijdt, ziet het er veel mooier uit. Door elk plakje te grillen wordt het mooi rustiek, goudbruin en krijgt het meer smaak.2. - GeitenkaasGebruik gewone geitenkaas en breng die op smaak met 2 theelepels Italiaanse kruiden en 1 teentje knoflook of koop een heerlijke smeerbare kruiden-geitenkaas.3. - Balsamico crèmeHeerlijke balsamicoazijn die is ingekookt tot een siroop (of crème zoals in de naam staat) daarmee wordt hij fluweelzacht en voller van smaak.4. - Cherry tomatenKoop de lekkerste Cherry tomaten die je kunt aankomen. Die hebben lekker veel smaak en door het stoven worden ze nog lekkerder.5. - Oven en AirfryerWanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende. De Airfryer stel je in op 180 °C.6. - BewarenBruschetta met topping kun je niet bewaren. Maar je kunt wel al een hoop voorbereiden, zodat je ze snel in elkaar zet.
Kamertemperatuur - bewaar de bruschetta tot één dag in een luchtdichte doos
Koeling - Maak de gestoofde tomaten en bewaar ze tot twee dagen in een afgesloten doos in de koelkast. Laat 30 min op kamertemperatuur komen voor gebruik. Maak je zelf kruiden-geitenkaas dan kun je dat ook 2 dagen van tevoren maken en bewaren.
7. - Voedingswaarde De weergegeven voedingswaarde is per bruschetta inclusief de topping.