Krokante Courgette Chips heerlijk op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel en Parmezaanse kaas. Dit knapperige hapje maak je binnen een kwartier in de Airfryer. Maak het snel zelf!
Dip elk courgette schijfje eerst in de eiwitten tot het volledig bedekt is.
1 courgette
Vervolgens duw je het in het kommetje Panko mix. Druk dat even aan, zodat het goed bedekt is en schudt vervolgens het teveel eraf.
100 gram panko
Leg de schijfjes in de Airfryer en bak 15 minuten bij 200 °C. Schud tussendoor zodat het bakken zo egaal mogelijk gebeurd.
NOTITIES
1. - Courgette Snij de courgette in dunne plakjes voor de courgette chips. Nog makkelijker is om een grove rasp of een mandoline te gebruiken. De plakjes moeten ongeveer ¼ cm dik zijn. Door ze allemaal even dik te snijden, zijn ze op hetzelfde moment klaar.2. - Panko Panko is de Japanse variant op paneermeel. Het heeft als voordeel dat het kruimiger en luchtiger smaakt. Het is gewoon in de supermarkt te koop. Maar heb je het niet dan zou je ook paneermeel kunnen gebruiken.3. - Eiwit Gebruik het eiwit voor het paneren, dat is wat lichter dan met het romige eigeel.4. - Parmezaanse kaas Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die heerlijk smelt in de grill en de courgette chips een heerlijke smaak geven. Je kunt eventueel ook Grana Padano gebruiken.5 - OvenHeb je geen Airfryer dan maak je deze courgette chips in de oven. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de courgette in één laag over de bakplaat (gebruik eventueel een tweede plaat) en bak 20 minuten. Draai na 10 minuten de courgette zodat ze egaal gegrild worden.6. - BewarenCourgette Chips kun je niet bewaren. Maak ze vers.7. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per persoon (ervan uitgaande dat je het bakje met zijn tweeën leeg eet). De echte voedingswaarde ligt overigens veel lager. Je houdt eiwit en panko mix over, die hier wel meegeteld zijn.