De Lekkerste Kroketten hebben een heerlijke zachte rundvlees vulling met een krokante gepaneerde buitenkant. Goudbruin gebakken in de frituur. En waarom zou je ze zelf maken? Omdat dit de lekkerste kroketten zijn. De vulling is goed gevuld met lekker veel rundvlees en de smaak is precies goed. Een heerlijk recept!
zout naar smaak. Is de bouillon al gezouten, dan voeg je ⅛ theelepel toe. Is de bouillon ongezouten, voeg dan 1 theelepel toe.
1theelepeltijm
½theelepelnootmuskaat
600gramrunderpouletgaar zie tips*, in kleine blokjes of met twee vorken uit elkaar getrokken
200grampaneermeel
3eiwittenlosgeklopt
150grambloem
Frituren
3literzonnebloemolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Week de gelatine in koud water.
1 blaadje gelatine
Smelt de boter op gemiddeld vuur in een steelpannetje en voeg de ui toe. Bak tot de ui glazig is (ongeveer 3 minuten).
60 gram Boter, 1 ui
Voeg de bloem in één keer toe en bak, terwijl je roert, twee minuten mee.
60 gram Bloem
Verdun dit met de runderbouillon, terwijl je met een garde mengt. Zo krijg je een mooie roux zonder klontjes.
500 ml Runderbouillon
Zet het vuur uit en los de gelatine op in de ragout.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tijm.
⅛ theelepel peper, zout, 1 theelepel tijm, ½ theelepel nootmuskaat
Doe het vlees erbij en meng alles goed door. Schep het vlees op een bord (of bakplaat) en spreidt het zo veel mogelijk in één laag uit. Dek af met plastic folie en laat koud worden in de koelkast.
600 gram runderpoulet
Vorm van de vulling een staaf van ongeveer 10 cm lang en 3 cm dik.
Rol die door het paneermeel, en vervolgens door de bloem.
200 gram paneermeel, 150 gram bloem
Haal door het eiwit en nogmaals door het paneermeel.
3 eiwitten
Bak de kroketten 4 minuten bij 180 °C in de frituurpan.
NOTITIES
1. - Soepvlees van runderpouletVoor dit recept heb je gaar soepvlees nodig. Voeg aan het vlees 1 liter koud water toe, met ui, peterselie, laurierblad en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en gaar het in 3 tot 4 uur, zonder deksel, er zal dan nog ongeveer ½ liter bouillon over zijn. (Let op: start altijd met koud water anders wordt het soepvlees taai).2. - Bouillon Gebruik runderbouillon voor het maken van de dikke ragout. Is hij ongezouten, voeg dan 1 theelepel zout toe aan de bouillon. Je kunt de bouillon die je overhoudt bij het trekken van het soepvlees gebruiken. Heb je een restje soepvlees dan kun je ook bouillon maken van een blokje.3. - Paneermeel Gebruik paneermeel of fijn verkruimeld beschuit.4. - Kruiden Peper, zout, nootmuskaat en tijm. Daarmee breng je de ragout op smaak. Proef de ragout voordat je het gaat mengen met het vlees. Gebruik daarvoor een schone lepel (anders zal de binding van de ragout achteruit gaan).5. - Gelatine Gebruik je voor het binden van de ragout, zodat hij dik wordt en je hem in lange staven kunt vormen.6. - BewarenJe kunt de kroketten ongefrituurd op de volgende manieren bewaren:
Koelkast - Afgedekt gedurende 2 dagen
Diepvries - Bewaar de kroketten in een diepvriesdoos of zak. Zo blijven ze tot 2 maanden goed. TIP: om makkelijk de juiste hoeveelheid uit de diepvries te kunnen pakken, vries je ze eerst los in op een bakplaat en verpak je ze vervolgens in een doos of zak. Laat ze voor het frituren 2 uur ontdooien.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde zijn van één ongefrituurde kroket.