Wraps met zalm en heksenkaas zijn een heerlijk hapje op elk feestje, makkelijk, snel te maken en superlekker! De romige Heksenkaas, de gerookte zalm, frisse ijsbergsla, pijnboompitjes en zoete zongedroogde tomaatjes, zorgt ervoor dat elke hap een klein feestje is.
Rol de wraps op, zodat ze een doorsnede van ongeveer 2 cm hebben. Verpak in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koeling.
Haal uit de koeling en eet meteen of snij in plakjes van ongeveer 1 cm (en serveer als hapje).
NOTES
1. - Tortilla wrapsHeerlijke naturel tarwetortilla's zijn gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook kiezen voor een meergranen wraptortilla die een wat meer nootachtige smaak heeft.Verwarmen - Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur) is voldoende.2. - Gerookte zalmGebruik gerookte zalmfilet, die kun je goed verspreiden. In dit recept heb ik koudgerookte zalmfilet gebruikt, maar warmgerookt is ook zeker een aanrader. Sockeye zalmfilet heeft lekker veel smaak en is erg lekker.3. - Rollen in plastic folieDoor de wraps in plastic te rollen en een uur in de koeling te bewaren, zullen de smaken goed mengen en blijft de wrap in vorm.4. - Bewaren
Koeling - De koude kip wraps kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
Invriezen - Verwijder de ijsbergsla (of voeg hem nog niet toe). IJsbergsla kun je niet invriezen! Snij de tortilla's in kleine wraps en spreid die uit op een bakplaat. Zet die 2 uur in de diepvries en verzamel dan de wraps en stop ze in een diepvriesbak of zakje. Zo blijven ze tot 1 maand goed. Laat ze overnacht in de koelkast ontdooien. Voeg daarna de ijsbergsla toe.
5. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde zijn per wrap. Eet je het als lunch, dan is de voedingswaarde per wrap: voedingswaarde * 8