Deze gevulde, chocolade brownies hebben drie lekkere lagen die zo lekker zijn. Zelfgemaakte fudgy brownies met een vulling van marshmallow, pecannoten en chocolate chips en een krokante bruine suiker meringue. Eén van de lekkerste brownie recepten die ik ken!
75gramchocola > 70 % cacao, in grove stukken gebroken
50gramchocola > 50 % cacao, in grove stukken gebroken
60gramboter ongezouten
1theelepelvanille extract
1eetlepelstroop
150gramsuiker
75grambruine suiker
2eieren maat L
100grambloem
20gramcacao
1theelepelbakpoeder
⅛theelepelzout
Vulling
50grampecannotenfijngehakt
50gramchocola > 50 % cacao , fijngehakt
50grammarshmallowsmini of grote in acht stukken gesneden
Meringue
2eiwittenmaat L
200grambruine suiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Brownies
Verwarm de oven voor op 190 °C. En leg een bakpapier onderin de bakvorm.
Zet een pan met water op (ongeveer een laag van 2 cm) en breng aan de kook. Hang boven het water een hitte bestendige kom, waar je de chocola en boter smelt.
75 gram chocola, 50 gram chocola, 60 gram boter
Wanneer de chocola gesmolten is, voeg je het vanille-extract en stroop toe aan het chocolademengsel en meng met de spatel ongeveer 30 seconden goed door.
1 theelepel vanille extract, 1 eetlepel stroop
Zet het gas uit en zet de kom op het werkblad.
Doe beide soorten suiker en de eieren in een tweede kom en meng met de mixer enkele seconden, totdat alles net gemengd is.
150 gram suiker, 75 gram bruine suiker, 2 eieren
Voeg, beetje bij beetje, ongeveer de helft van het ei-mengsel aan de chocolade toe, terwijl je rustig, maar continue roert met de spatel.
Meng de rest van het eimengsel 3 minuten op hoge stand met de mixer. Het eimengsel is lekker dik en het volume is verdubbeld.
Pak een spatel en vouw het eimengsel voorzichtig door de chocolade.
Wanneer het ei-mengsel is opgenomen voeg je de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe aan de kom.
Meng de eiwitten in een vetvrije kom tot ze stijf zijn.
2 eiwitten
Verdeel de bruine suiker over de meringue en meng die voorzichtig met een spatel erdoor.
200 gram bruine suiker
Verdeel dit over de vulling. Strijk met de achterkant van een lepel glad.
Bakken
Bak gedurende 35 minuten de meringue bovenzijde is dan goudbruin van kleur.
Check met een prikker of de brownie gaar is. Er mag een dunne laag chocola op de prikker zitten.
Laat afkoelen in de vorm, voordat je deze opdient.
NOTITIES
1. - Pecannoten Gebruik het voor de vulling. De heerlijke nootachtige smaak combineert goed met de marshmallows en chocola. Je kunt het ook vervangen door walnoten of amandelen.2. - Marshmallows Gebruik mini marshmallows of snij de grotere marshmallows kleiner. Daardoor kun je de marshmallows goed verdelen over de fudge. Door het bakken in de oven zullen de marshmallows gaan smelten en worden ze heerlijk kleverig.3 - Au bain-MarieSmelt de chocola au bain-Marie zodat hij niet aanbrandt. Daarvoor breng je een pan met water aan de kook. Op de pan zet je een kom die boven het water hangt. In deze kom doe je de chocola en smelt je hem.
4 - Luchtig Je mengt eerst de helft van het ei door de chocola. Zo went de chocola aan het ei. Daarna klop je het ei tot het heel luchtig is en je mengt het voorzichtig door het beslag. Daardoor krijg je een luchtige brownie.5. - OvenWanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 190 °C. Bij een heteluchtoven is 170 °C voldoende.6 - Afkoelen Laat de brownie afkoelen in de vorm. Hij zal uitharden wat zorgt voor een krokante toplaag. De binnenkant blijft lekker smeuïg
7 - Bewaren
Kamertemperatuur - Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plastic folie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
Diepvries - Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.
8 - Voedingswaarden - Met dit beslag maak je 16 vierkante brownies. De voedingswaarden zijn weergegeven per blokje brownie.