Ouderwets lekkere appelbeignets zelf maken is supermakkelijk om te doen. De sappige friszoet appel omhult met een krokant deeghapje. Bestoven met kaneelsuiker. Een heerlijke warme snack die echt lekker is op oudejaarsavond.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kaneelsuiker
Meng de suiker en kaneel door elkaar. Doe in een schaaltje.
50 gram suiker, 1 theelepel kaneel
Appelbeignets
Verwarm de olie voor op 180 °C.
3 - 4 liter Zonnebloem olie
Maak het beslag door het zelfrijzende bakmeel, het ei en de melk door elkaar te mengen tot een glad beslag.
125 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 150 ml melk
Schil de appels en haal de kern eruit met een appelboor.
3 appels
Snij de appels in plakken (horizontaal) van ½ cm dikte.
Haal elke appelschijf door het beslag en laat meteen in de hete olie zakken.
Bak 2 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Bestrooi met kaneelsuiker (of poedersuiker) en serveer.
NOTITIES
1. - Zelfrijzend bakmeel -Dit zorgt ervoor dat het deeg om de appel luchtig wordt tijdens het bakken. Je kunt dit ook vervangen door 125 gram bloem en ½ theelepel bakpoeder.2. Appels -De appels worden geschild en het klokhuis wordt eruit geboord. Vervolgens snij je ze in schijven. Geschikte appels voor appelbeignets zijn Elstar, Jonagold of Cox.Een goudrenet kun je beter niet gebruiken want dat is een moes appel. De structuur is na het bakken minder lekker.3. Bewaren -
Kamertemperatuur - Bewaar de oliebollen op kamertemperatuur op een tochtvrije plaats. De volgende dag (nieuwjaarsdag) kun je ze in de oven opwarmen (10 bij 150 °C) of de Airfryer (3 minuten 180 °C) tot ze de juiste temperatuur hebben en bestrooien met poedersuiker. Echt heerlijk.
Invriezen - De oliebollen kunnen ook ingevroren worden. Laat ze afkoelen en verpak ze luchtdicht en vries ze in. Zo kunnen ze 2 maanden worden bewaard. Laat ze ontdooien bij kamertemperatuur en verwarm ze 10 bij 150 °C in de oven (of 3 minuten bij 180 °C) in de Airfryer. Bestuif met poedersuiker en serveer warm.