Een heerlijke amuse van geitenkaas, pecans en cranberry's die je maakt in 10 minuten. Het best uitgelegd als romige geitenkaas bolletjes met een krokante korst van pecannoten, cranberry's en peterselie. Besprenkel elk kaasballetje met een drizzle honing. Heerlijk als amuse of hapje.
Schep met een ijsschep, ik gebruikte er één meet een doorsnede van 4 cm, een bolletje van het kaasmengsel en leg dat op het notenmengsel.
Rol het kaasballetje door het notenmengsel zodat het een egale laag krijgt.
Leg op een bord of schaaltje.
Serveren
Serveer je de geitenkaas balletjes meteen, drizzle dan een beetje honing over de balletjes en serveer.
2 eetlepels honing
Anders bewaar je ze afgedekt in de koelkast. Besprenkel ze net voor het serveren met de honing.
2 eetlepels honing
NOTITIES
1. - Wil je deze amuse maken? Maak het jezelf makkelijk en bestel alle ingrediënten voor dit recept snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - Roomkaas - Vervang de roomkaas door eenzelfde hoeveelheid mascarpone. De balletjes worden daarmee nog romiger.3. - Pecannoten - Hiervoor kun je ook walnoten of pistachenoten gebruiken. En supermakkelijk is de kant-en-klare cranberry mix met verschillende noten die je kunt kopen.4. - Cranberry's - Cranberry's kun je ook vervangen door krenten, rozijnen of dadels.5. - Peterselie - Voor de smaak maakt het niet uit of je krulpeterselie of de platte variant gebruikt, maar voor het oog is de platte peterselie wel het mooist.6. - Makkelijk mengen tipHaal beide kazen (roomkaas en geitenkaas) een kwartier voor het maken uit de koeling. Dan zijn ze zachter en mengen ze beter.7. - Geitenkaas lollieSteek een half pretzelstokje in een kaasbal en je hebt een geitenkaas lolly. Zo heb je geen prikker nodig om te eten.8. - Bewaren
Koelkast - Maak het kaasmengsel tot 2 dagen van tevoren en rol er bolletjes van. Bewaar die afgedekt in de koeling. Ik zou de coating nog niet aanbrengen. De pecannoten worden zacht en de peterselie minder fris. Maar de coating maak je binnen een paar minuten, dus de kaasballetjes staan zo op tafel.
Diepvries - Je kunt deze kaasballetjes tot 1 maand invriezen. Om ze makkelijk te bewaren leg je ze, met wat tussenruimte op een bord of plaat en laat je ze bevriezen. Haal ze dan van de ondergrond en doe ze in een zakje. Zo vriezen ze niet aan elkaar. TIP - peterselie krijgt een andere structuur in de diepvries. Kies ervoor om de noten topping later toe te voegen of de peterselie weg te laten.
9. - VoedingswaardeDe voedingswaarde die is weergegeven is per amuse. Maar het is zo dat je minder coating gebruikt en ook wat minder honing drizzled als hetgeen is aangegeven. De echte waarden zullen dus lager liggen.