Zelf gembersnoepjes maken met dit recept is zo simpel en zo lekker. Ik hou van de pure smaak van de gember, en de zachte structuur. En met maar DRIE ingrediënten, maak je deze lekkere kristalgember snoepjes eenvoudig zelf.
200gramsuiker(ongeveer, wordt verderop precies afgewogen)
2eetlepelsmaizena
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schil de gember en snij in kleine blokjes.
300 gram verse gember
Doe de gember in een pan en vul aan met water tot de gember 5 cm onder staat.
Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 2 uur sudderen. De gember is nu zacht. Check tussendoor of het waterniveau voldoende hoog is. Voeg anders extra water toe.
Haal de gember met een schuimspaan uit het water en bewaar het kookvocht.
Weeg de gemberblokjes en doe ze in een schone pan. Voeg hetzelfde gewicht aan suiker toe.
200 gram suiker
Per 100 gram suiker voeg je 3 eetlepels kookvocht toe aan de pan.
Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 minuten sudderen.
Haal de gember met een schuimspaan uit de pan en laat 5 minuten drogen.
Doe de stukjes gember in een plastic zakje en voeg de maizena toe. Schud alles goed door en haal de gemberblokjes uit het zakje. Klop ze goed af en leg ze op een rooster. Laat minimaal 2 uur drogen bij kamertemperatuur aan de lucht.
2 eetlepels maizena
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop de ingrediënten: 2. Gember - Probeer de gember zo vers en zo jong mogelijk te kopen. De gember heeft dan minder vezels en dat is lekkerder. De Toko heeft vaak jonge verse gember. Schil de gember of schraap het velletje eraf met de zijkant van een lepel.3. Suiker - Gebruik fijne kristalsuiker, niet te grof van korrel. Dat is het lekkerste.4. Maizena - Een klein beetje maizena zorgt ervoor dat de snoepjes niet aan elkaar plakken.5.- Bewaren
Bewaar de kristalgember brokjes in een luchtdicht afgesloten doos bij kamertemperatuur. Zo blijven ze tot twee weken goed.
6. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is weergegeven per blokje.