Varkensfilet met ketjapsaus is de perfecte combinatie van zoet, hartig, pittig en romig met sappige blokjes vlees. Doordat je het vlees stooft is het heerlijk mals. De saus met soja en kokos kleeft om het vlees en geeft het een heerlijke smaak! Een beetje zoet, een vleugje kokos en een licht pepertje. Dit recept ga je zeker vaker maken!
1rode peperin kleine stukjes gesneden, zaden eruit
5cmverse gembervers, geraspt
250mlslagroom
6eetlepelskokosgeraspt
2eetlepelslimoensap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit een wok op hoog vuur.
Doe de olie in de hete pan en bak het vlees in 3 tot 5 minuten tot heet goudbruin is. Haal het vlees met de schuimspaan uit de pan en leg even op een bord.
500 gram varkensfilet, 2 eetlepels olie
Doe de knoflook, gember en peper in de wok en roerbak gedurende 2 minuten.
2 tenen knoflook, 1 rode peper, 5 cm verse gember
Doe het vlees weer terug in de wok. Voeg de ketjap Manis, ketjap Medja, slagroom en geraspte kokos toe.
Sudder het vlees op de laagste stand, gedurende 60 minuten.
Roer het limoensap erdoor en serveer meteen.
2 eetlepels limoensap
Smakelijk eten!
NOTITIES
1. - Wil je dit recept klaarmaken? Bestel dan alle ingrediënten eenvoudig met één druk op de knop:2. - varkensfilet Je kunt dit ook vervangen door karbonade, hamlappen of varkenshaas. Wil je liever geen varkensvlees dan kun je ook biefstuk of kip gebruiken.3.- Limoen - Tip Voeg het limoensap niet toe totdat het recept klaar is en de pan van het vuur af is. Anders kan de saus gaan schiften. Je kunt het limoensap ook vervangen door citroensap.4. - Bewaren en opwarmenKoelkast - Dit gerecht kun je afgedekt bewaren in de koelkast tot 3 dagen.Diepvries - Koel het gerecht snel af en schep in een diepvriesdoos. Vries meteen in. Zo blijft het tot 1 maand in de diepvries goed.Opwarmen - Omdat de saus kan gaan schiften is het het beste om het in een warm waterbad (oftewel au bain-Marie) te verwarmen. Breng een pan met laagje water aan de kook en hang daar een schaal boven. Schep je vlees met saus daarin en verwarm. Let op: laat het niet aan de kook komen.5. - Voedingswaarden bij dit recept is uitgegaan van 4 volwassenen. De voedingswaarden zijn per portie weergegeven (zonder bijgerechten zoals rijst etc.)