De LEKKERSTE verse aardbeiensaus maak je snel en simpel zelf. Een heerlijke dessertsaus voor elk toetje, met lekker veel verse aardbeien. En naast een klein beetje poedersuiker verder geen toevoegingen. Want die hebben deze zoete zomerkoninkjes niet nodig.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de aardbeien en ontkroon ze.
750 gram aardbeien
Doe de helft van de aardbeien in de blender en pureer ze. Je kunt hier natuurlijk ook de staafmixer voor gebruiken.
Druk de pulp door een zeef, zodat je de zaadjes verwijderd.
Meng de poedersuiker door de saus heen.
60 gram poedersuiker
De overige aardbeien snij je in vieren. Deze vier stukken halveer je nog een keer. Roer de aardbeien stukjes door de saus.
Koel gedurende een uur in de koelkast en dan is het klaar om te serveren.
NOTITIES
1. Wil je deze aardbeiensaus maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - Zeven Door het zeven verwijder je de zaadjes. Het is echter niet noodzakelijk. Vind je pitjes geen probleem dan kun je deze stap gewoon overslaan.3. - Aardbeien Zijn de aardbeien in het seizoen in juni, dan heb je misschien niet een extra poedersuiker nodig. De aardbeien zijn dan zo zoet. Maar zit je vroeger (of later) in het seizoen, dan zijn de natuurlijke vrucht suikers minder aanwezig en kan het zijn dat je een schepje extra nodig hebt. Proef om zeker van je zaak te zijn.4. - Alternatieven
Aardbeien - In plaats van aardbeien kun je ook bramen, rode bessen en frambozen gebruiken.
Poedersuiker- Vervang poedersuiker door Stevia, honing of Maple syrup.
5. - Ook lekker Deze saus is heerlijk bij vanille-ijs of pudding. 6. Bewaren
Koelkast - Deze saus is tot 2 dagen goed in de koeling.
Diepvries - Wil je hem langer bewaren? Wil je hem langer bewaren? Bewaar dan tot 2 maanden in de diepvries.
7. - VoedingswaardenIk ben uitgegaan van 4 lekker grote porties aardbeiensaus. De weergegeven voedingswaarden zijn per grote portie. Verdeel je het over meer porties dan wordt het aantal calorieën minder.