Melitzanosalata, een heerlijke Griekse aubergine dip, is altijd snel op wanneer je het op tafel zet. Een romig smeersel vol Mediterraanse smaken. Met een klein beetje extra smaak vergeleken met de meeste recepten door de feta. De aubergines bak je in de oven om ze een rokerige smaak te geven. Serveer deze dip bij een Mezze, lunch of als bijgerecht.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius.
Roosteren aubergines
Prik met een vork gaatjes in de aubergine.
Leg op een bakplaat en rooster één uur in de oven.
Haal uit de oven en laat 15 minuten staan, zodat ze iets afkoelen.
Verwijder de schil van de aubergines en snij het vruchtvlees in blokjes.
Melitzanosalata
Doe de aubergineblokjes samen met de ui, knoflook, citroen en Feta in de keukenmachine.
Pulseer twee keer kort.
Voeg dan de olie toe en pulseer tot je de gewenste dikte hebt.
Doe alles in een schaaltje en dek dat af met plastic folie. Zet minimaal één uur in de koeling zodat het goed koud wordt.
Serveren
Haal het schaaltje uit de koeling en besprenkel met wat olijfolie. Voeg als garnering peterselie, verkruimelde feta of olijven toe.
Serveer de dip met pitabrood puntjes of geroosterd brood.
NOTITIES
1. Wil je Melitzanosalata maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. Olijfolie - gebruik een extra vierge olijfolie. Een Griekse olijfolie (die lekker fris en fruitig is) past hier natuurlijk het allerbeste bij.3. Alternatieven - Rode ui - Kun je vervangen door een sjalotje. Dat is wel wat pittiger van smaak als een rode ui.Peterselie - Platte peterselie en krulpeterselie kunnen allebei gebruikt worden.Feta - Feta kaas kun je ook vervangen door witte kaas.Je kunt de kaas ook weglaten. In dat geval heb je een slanke en vegan versie.4. Ook lekker -Voeg aan de aubergine dip een tomaat of paprika toe. Serveer met pita brood puntjes of geroosterd brood5. Bewaren -Deze salade blijft tot 2 dagen goed in de koelkast als hij is afgedekt.De melitzanosalata kun je invriezen in een luchtdicht afgesloten doos, gedurende 1 maand. De structuur zal wel wat veranderen en de dip wordt wateriger. Dus vers gemaakt is hij het allerlekkerste.6. Nutrition - De calorieën etc. zijn aangegeven voor het hele dip bakje en zeker niet per portie.