Wie houdt er niet van een heerlijke Hollandse garnalen cocktail. Knapperige ijsbergsla onderin je glas, daarboven de zachte garnalen en een heerlijke, zelfgemaakte roze whisky cocktail saus. Zoveel beter dan degene die je in de supermarkt koopt en heel makkelijk te maken!
Meng met een spatel door de slagroom tot het goed gemengd is.
Hollandse garnalen cocktail
Doe een laagje ijsbergsla onderin het glas.
100 gram ijsbergsla
Verdeel de garnalen over de glaasjes.
400 gram Hollandse garnalen
Schep de whisky saus op de garnalen.
Garneer met een snufje paprika poeder en een plakje citroen.
1 citroen
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. - Welke drank in de whisky saus?In de whisky saus gebruik je whisky of cognac. Wil je een zachtere smaak, dan kun je ook sherry gebruiken. Gebruik je liever geen alcohol? Laat het dan achterwege.3. Slagroom -Je kunt de slagroom ook vervangen door crème fraîche voor een nog romigere smaak.4. Garnalen - In deze cocktail zijn Hollandse garnalen gebruikt, maar je kunt deze ook vervangen door grote garnalen. Zorg er in ieder geval voor dat je de schaal en het darmkanaal hebt verwijderd (kop en staart).5. Sla -Ijsbergsla blijft lang knapperig en vers en is daarom een favoriet in deze garnalencocktail. Maar naast ijsbergsla kun je elke soort sla gebruiken.6. Bewaren -
De whisky cocktail saus kun je al van te voren maken. Je kunt hem na het maken 2 dagen afgedekt bewaren in de koeling.
Wanneer je de garnalen cocktail in elkaar hebt gezet, serveer je hem meteen. Je kunt hem niet meer bewaren.
7. Voedingswaarde -De voedingswaarde die is weergegeven is per glaasje (er vanuitgaande dat je 4 glaasjes vult)