Een heerlijk fris zoet zure toetje: rabarber schuim. De zure rabarber die we stoven in honing en druivensap zodat hij heerlijk zoetzuur wordt. Het schuim is heerlijk luchtig en zoet. Met een gekarameliseerde toplaag.
1eetlepelcustard poederopgelost in 30 ml druivensap
3eiwittenmaat L
150grampoedersuiker
½theelepelazijn
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de rabarber en snij in kleine stukjes.
500 gram rabarber
Schep ze in een pan en schenk het druivensap, de suiker en honing erbij.
500 ml druivensap, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel honing
Kook 10 minuten op laag vuur (het vocht is dan vrijwel geheel verdampt). Zet het vuur uit.
Roer het custard-druivensap mengsel door de rabarbermoes en schep in quiche vormpjes.
1 eetlepel custard poeder
Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot ze bijna stijf zijn.
3 eiwitten
Schep dan de poedersuiker er lepel voor lepel bij, terwijl je blijft kloppen.
150 gram poedersuiker
Als laatste voeg je de azijn toe en mix je alles nog 20 seconde.
½ theelepel azijn
Verdeel het schuim over de bovenzijde van de rabarber.
Zet 10 minuten onder de grill, zodat het schuim mooi karameliseert.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Dan kun je alle ingrediënten eenvoudig via één druk op de knop bestellen: 2. - RabarberGebruik de stelen en niet de bladeren (die bevatten een te hoge concentratie oxaalzuur wat giftig is). Rabarber die in de supermarkt wordt verkocht heeft meestal mooie rode stelen en die stelen geven bij het koken (wanneer je ze tenminste niet schilt) een hele mooie rode kleur aan de moes.3. - AzijnDoor een klein beetje azijn toe te voegen aan de eiwitten blijven ze goed luchtig (en je proeft er niets van).4. - PoedersuikerVoor het maken van het schuim gebruik je poedersuiker. Zou je gewone suiker gebruiken dan kun je korreltjes in het schuim krijgen.5. - Eiwit stijf kloppenGebruik een vetvrije kom en haken wanneer je de eiwitten stijf klopt. Anders wordt het eiwit niet goed stijf. Dat kun je eenvoudig voor elkaar krijgen door vooraf de goed af te wassen in heet water met wat afwasmiddel. En vervolgens goed af te spoelen en te drogen.6. - BewarenWanneer de rabarbermoes met schuim is bedekt, kun je hem niet meer bewaren. Maar zonder het schuim kun je dat op de volgende manieren doen:
Koelkast - Rabarbermoes kun je 3 dagen afgedekt in de koeling bewaren.
Diepvries - Koel de moes snel af en bewaar in een diepvriesdoos of zak maximaal 6 maanden in de diepvries.
7. - VoedingswaardeDe voedingswaarden zijn per rabarber toetje met schuim.