Heerlijke zoete honingkip met rijst, een werelds recept dat binnen 15 minuten op tafel staat met een knoflook honing saus met maar 5 ingrediënten! En die heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Dit is zo'n recept dat je gaat maken op drukke weekdagen, zodat je snel een lekkere en simpele maaltijd op tafel zet.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
350gramrijst
Honingkip met knoflook en sojasaus
1rode ui
3tenen knoflook
10cherry tomaten
500gramkipfilet
2eetlepelsbloem
3eetlepelsboter
1theelepelzout
5eetlepelshoning
1½eetlepelwijnazijn
1eetlepelsojasauszout
½eetlepelkerriepoeder
Garnering
1mango
50gramcashewnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Pers de knoflook uit.
Was de cherry tomaten en snij ze in vieren.
Snij de mango in kleine blokjes.
Zet een pan met water op en breng aan de kook. Doe de rijst hierin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Strooi bloem op de kipfilet blokjes en bedek de kip hiermee.
Honingkip met knoflook en sojasaus
Smelt 2 eetlepels boter in een hapjespan.
Doe de kipfilet in de pan en bak hem ongeveer 5 minuten tot hij goudgeel en gaar is.
Schuif de kipfilet naar één zijde van de pan.
Smelt een eetlepel boter en bak daarin de ui en de knoflook, gedurende 1 minuut.
Voeg de cherrytomaten, het zout, sojasaus, honing, wijnazijn en kerriepoeder toe.
Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
Laat 5 minuten sudderen.
Meng nu de kip met de knoflook honingsaus.
Serveren
Schep rijst op een bord en leg daar de kip bovenop.
Schenk daar wat extra honing ketjap saus overheen.
Garneer met de blokjes mango en cashewnoten.
Serveer meteen.
NOTITIES
Bestel alle ingrediënten voor dit recept met een druk op de knop:
Zorg dat je alles snijdt en weegt voordat je begint. Zo kun je alles pakken en brandt er niets aan.
Heb je honing die is gekristalliseerd dan is dit het perfecte recept. Die kun je hier namelijk prima voor gebruiken. De suikers in de honing worden door de warmte weer vloeibaar.
In het recept gebruik je wijnazijn, maar je kunt ook rijstazijn of normale azijn gebruiken.
Je kunt het iets pittiger maken door Sriracha of een fijngesneden peper aan de saus toe te voegen.
Ook lekker met blokjes ananas. Bak die mee met de saus voor nog meer smaak.
Ga je voor gluten vrij? Gebruik dan maizena in plaats van bloem (en gebruik een glutenvrije soja saus).