Deze pasta met gerookte zalm en zongedroogde tomaatjes brengt de Zomer weer in je huis. En dat is precies wat je goed kunt gebruiken bij dit druilerige Winterse weer. De ziltige zalm, pittige knoflook, romige pasta afgeblust met de lichtzure creme fraïche is een gewaagde, maar hele geslaagde combinatie. En het gerecht staat binnen 15 minuten op tafel.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
200gramgerookte zalm
10zongedroogde tomaatjes
2eetlepelsolijfolie
1teentje knoflook
125mLcrème fraîche
2eetlepels melk
1theelepelmosterd
50gramParmezaanse kaas
400gramspaghetti
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet een grote pan met koud water op het vuur en breng aan de kook.
Snij de zalm in kleine reepjes.
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Knijp het teentje knoflook uit boven de pan en fruit het 30 seconde aan.
Voeg de creme fraïche en de mosterd toe en laat langzaam warm worden. Als de saus warm is schenk je de melk erbij.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Voeg de zalm reepjes toe, warm nog een minuutje door, en draai het vuur uit.
Schep de zalmsaus door de pasta. Strooi de tomaatjes over de pasta en meng alles goed door.