Vandaag een makkelijk stroopwafelcake recept, romig en zoet met een knapperige buitenkant. Een eenvoudig recept dat je snel kunt maken. Met de heerlijke smaak van stroopwafels wordt dit een traktatie waar je niet genoeg van zult kunnen krijgen. Een topcake voor elk verjaardagsfeest, maar ook lekker bij koffie en thee.
Zet de mixer uit en zeef het bakmeel boven de kom.
200 gram zelfrijzend bakmeel
Mix nog 1 minuut op lage snelheid.
Meng met een spatel de stroopwafels door het beslag.
7 stroopwafels
Schenk het beslag in de vorm en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de cake gaar is (controleer met behulp van een satéprikker. Komt de prikker droog uit de cake dan is de cake gaar.).
Laat nog 5 minuten in de vorm staan en los de cake dan. Laat afkoelen op een rooster.
NOTITIES
1. Vanille-extract: Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf. Heb je geen vanille-extract voeg dan 2 theelepels vanille suiker toe.2. Grotere cake: Wil je een cake van 26 cm maken. Verdubbel dan de hoeveelheden. Dat kan eenvoudig met door bij de afmeting van de cakevorm onder de ingrediënten, de afmeting en vorm van je cakevorm aan te geven. Voor een cakevorm van 26 cm vul je dan 26 x 11.5 x 7 cm in. De baktijd verleng je dan naar 70 min.3. TIP: Wanneer je een cake bakt, zorg je ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal koude ingrediënten dus een uur van tevoren uit de koeling. Hierdoor krijg je een luchtige, smeuïge cake.4. Gaarheid: En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de cake twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake beweegt, is hij nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van de stroopwafelcake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cake. Als deze er schoon en droog uit komt, dan is de cake gaar.
5. Bewaren
Koelkast: Pak goed in plasticfolie en bewaar 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Verpak in twee lagen plasticfolie en bewaar maximaal 2 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.