Deze Basilicum Martini Cocktail is een heerlijke variatie op de klassieke Martini Gin Cocktail. Met zijn droge elegante kruidige smaak is het niet voor niets één van de meest bekende drankjes. En deze keer niet geserveerd met de bekende olijven, maar met hartige blauwe kaas tomaatjes. Dit drankje is bij iedereen populair en heel makkelijk te maken!
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 5 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4cocktails
Ingrediënten
Blauwe kaas Cherry tomaatjes
4cherrytomaten
2eetlepelsblauwe kaaszoals Danish Blue, Gorgonzola of Roquefort
Basilicum martini
15grambasilicum vers
125mlVermoutdroog
400mlgin
6 ijsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Blauwe kaas cherry tomaatjes
Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten en hol uit (de zaden) met een theelepel.
4 cherrytomaten
Vul de uitgeholde tomaat met ½ eetlepel blauwe kaas. Steek er een prikker doorheen.
2 eetlepels blauwe kaas
Basilicum martini
Pak het basilicum en haal de blaadjes eraf.
15 gram basilicum vers
Laat de smaak van de basilicumblaadjes vrijkomen door ze in een cocktail shaker met een houten lepel krachtig te kneuzen.
Doe het ijs erbij en de Gin en Vermout.
400 ml gin, 6 ijsblokjes, 125 ml Vermout
Roer de Martini door met een houten lepel en zet de zeef op de shaker. Schudt dertig seconde, terwijl je je hand op de deksel van de shaker houdt.
Verdeel de Martini over glazen en serveer het gevulde Cherry tomaatje erbij.
NOTITIES
2. IJsblokjes: Gebruik ijsblokjes, zodat de cocktail snel koelt, maar je ze snel kunt verwijderen zodat de Martini niet verdund.3. Basilicum: Een zoet kruid. Heerlijk in combinatie met de gin en vermout. Kneus het basilicum voor het toevoegen dan komen de smaken nog beter vrij.4. Blauwe kaas: Een pittige en sterke romige zachte schimmelkaas. Gorgonzola. Roquefort of Danish Blue zijn allemaal superlekker!5. Bewaren
Koelkast - In de ochtend vul je de tomaatjes, bewaar ze in een afgesloten doosje in de koeling tot gebruik.
Deze cocktail is simpelweg het lekkerst als je hem koud en versgemaakt drinkt. Niet bewaren dus!