In dit cheesecake recept met witte chocola en passievrucht wordt de zoete cake gecombineerd met de fris zoetige smaak van de passievrucht en romige witte chocolade. Niet alleen een intense smaak, het ziet er ook nog prachtig uit.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit de oven voor naar 150 graden Celsius.
Vet een bakvorm in (van 26 cm) en leg onderin een bakpapier.
Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk door ze in een zakje te doen en met een deegroller ze fijn te malen.
Smelt de boter en meng die met de koekkruimels.
Schep onderin de springvorm en druk de koekjes plat met de bolle kant van de lepel.
Zet 15 minuten in de koeling.
Maak ondertussen de cheesecake vulling.
Doe witte chocola met de slagroom in een kom en verwarm het mengsel au-bain-marie (in een kom die boven kokend water hangt), tot de chocola is gesmolten.
Haal boven het water vandaan en laat 5 minuten staan.
Mix ondertussen de mascarpone en de roomkaas tot ze een glad mengsel vormen.
Roer de eieren er één voor één door, dan de suiker en tenslotte het vanille extract.
Schenk de licht afgekoelde witte chocolade room bij het kaasmengsel, en meng die er met een spatel door.
Schenk dit op de koekjes bodem en plaats de cheesecake in de oven.
Bak 90 minuten en zet dan de oven uit.
Laat de cheesecake nog twee uur in de oven staan met gesloten deur.
Vervolgens koel je de cheesecake gedurende de nacht in de koeling.
Net voor het serveren snij je de passievrucht open en verspreid je het vruchtvlees over de bovenkant.
NOTITIES
Een cheesecake lukt het beste wanneer je hem afbakt met onder- en bovenwarmte in plaats van hete lucht. Op die manier wordt zowel de binnenkant als de buitenkant gaar. Zou je hete lucht gebruiken dan gaart de buitenkant, terwijl de binnenkant nog koud is.
Passievruchten bewaar je buiten de koeling. Snijdt de vrucht voor gebruik doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil.
In het recept klop je eerst de iwitten stijf en daarna pas de vette producten (zoals de mascarpone en roomkaas). Eiwitten zullen bij sporen van vet namelijk niet stijfgeklopt kunnen worden. Zorg daarom ook altijd voor een vetvrije kom en mixhaken (was ze net voor gebruik nog even in heet water met wat afwasmiddel).