Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Preischotel met zalm en Boursin
Andréa
Preischotel met zalm en Boursin. De heerlijke zalm combineer je met zoete prei en room. Dat dek je af met aardappelen en gratineer je met heerlijke Emmentaler kaas.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
400
gram
prei
fijngesneden
▢
800
gram
aardappelschijfjes
voorgekookt
▢
100
ml
slagroom
of kookroom
▢
150
gram
Boursin
▢
2
eieren
s
▢
1
theelepel
grove mosterd
▢
500
gram
zalm
▢
1
eetlepel
boter
▢
75
gram
emmentaler
geraspt
▢
¼
theelepel
zout
▢
⅛
theelepel
peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de boter in de koekenpan en stoof de prei op laag vuur gedurende 5 minuten. Roer af en toe door.
1 eetlepel boter,
400 gram prei
Klop in een kom de room, Boursin, eieren, mosterd, zout en peper goed door elkaar.
100 ml slagroom,
150 gram Boursin,
2 eieren,
1 theelepel grove mosterd,
¼ theelepel zout,
⅛ theelepel peper
Halveer de zalm zodat hij dunner wordt en egaler qua kookt.
500 gram zalm
Vet een ovenschotel in.
Start met een laagje aardappelschijfjes (gebruik de helft) en leg hierop de zalm en vervolgens de prei. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes.
800 gram aardappelschijfjes
Schenk het roommengsel over de ovenschotel.
Bestrooi de ovenschotel met kaas en schuif gedurende 30 minuten in de oven.
75 gram emmentaler
De ovenschotel is klaar wanneer de zalm mooi lichtroze van kleur is. Smakelijk!
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen