Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met kruidenkorst
Andréa
Kabeljauw met kruidenkorst: Deze kabeljauwfilets krijgen een pittige bite door de korst van Parmezaanse kaas. Een makkelijk en snel recept, want het staat binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
500
gram
kabeljauwfilets
4 stuks
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
30
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
eetlepel
peterselie
gehakt
▢
⅛
theelepel
zout
▢
⅛
theelepel
peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een ovenschaal in met olie
Verdeel de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
In een kommetje meng je het paneermeel, de kaas, peterselie, zout en peper.
Strooi het paneermeel mengsel op de bovenkant van de kabeljauwfilets.
Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven zodat de kaas smelt en de kabeljauwfilets gaar worden.
Lekker met een groene salade met tomaat!
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Je kunt dit recept combineren met een een heerlijke
groene salade
.
Dit gerecht is heerlijk met kabeljauw, maar zeker ook met andere witvis, zoals tilapia of pangasiusfilet.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen