Hoe maak je een grapefruit mocktail - het non-alcoholische drankje dat je wilt serveren tijdens je kraamborrel (vanwege de mooie kleur), Moederdag en je zomer BBQ! Eén van de makkelijkste mocktails die je maakt, met een beetje rozemarijn siroop, grapefruit sap en sprankelend water.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Koeltijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 8glazen
Ingrediënten
Rozemarijn suiker siroop
250mlwater
200gramsuiker
3takjes rozemarijnvers
Grapefruit mocktail met rozemarijn
500mlGrapefruit sap
4eetlepelsrozemarijn siroop(recept hierboven)
1literbruisend water
Garnering
1grapefruitin schijven gesneden
100gramijsblokjes
3takjesrozemarijnvers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Heb je geen grapefruit sap, maar grapefruits, pers ze dan eerst uit. Je hebt ongeveer 6 grapefruits nodig.
Rozemarijn suiker siroop
Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook, terwijl je roert.
Laat het koken totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur dan uit.
Leg de takjes rozemarijn in het water en laat 30 minuten trekken.
Zet een zeef op een kom en zeef het suikerwater. Je kunt een grove zeef gebruiken.
Doe de suikersiroop in een schone fles of een bakje en laat verder afkoelen in de koelkast.
Grapefruit mocktail met rozemarijn
Pak een kan en doe daarin 500 ml grapefruit sap.
Schenk daar 60 ml (4 eetlepels) rozemarijn suikersiroop bij.
Vul aan met 1 liter sprankelend water.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Serveren
Vul de kan met de grapefruit mocktail met rozemarijn aan met verse schijfjes grapefruit, takjes rozemarijn en ijsblokjes.
Serveer meteen!
NOTITIES
Hoe roder de grapefruit hoe zoeter de smaak. Bij deze mocktail heb ik gebruik gemaakt van roze grapefruitsap, omdat de kleur zo mooi is. Maar wil je liever een wat zoetere cocktail dan kun je ook rode grapefruits gebruiken.
Deze mocktail is lekker met sprankelend water, maar je kunt ook plat water gebruiken.
Wil je toch liever een cocktail? Vervang dan 75 ml sprankelend water met rum.
Wil je het heel feestelijk maken. Dip dan de randen van de glazen in water en vervolgens in suiker en laat 15 minuten drogen.