Een Caipirinha thee cocktail met kaneel gember en munt is een heerlijke variatie op de Caipirinha. Pittig door de peper en gember, kruidig door de kaneel en verfrissend door de citroen en munt.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Afkoelen 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Zuid-Amerikaans
Hoeveelheid 4
Ingrediënten
Gemberthee
200mlwater
1zakjegemberthee
1stokje kaneel
Caipirinha thee cocktail
50gram ijsblokjes
2eetlepelsgemberthee
3eetlepelsrum
½citroenin partjes
5blaadjes munt
2eetlepelspoedersuiker
2peperkorrels
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gemberthee
Verwarm het water tot het kookt.
Zet het vuur uit en voeg de gemberthee en het kaneelstokje toe.
Laat 20 minuten trekken.
Zeef de gemberthee en laat afkoelen in de koelkast.
Caipirinha thee cocktail
Doe het ijs met de citroen, munt, poedersuiker, peperkorrels en gemberthee in de shaker.
Voeg ook de rum toe.
Doe de zeef en de deksel op de shaker en mix alles 1 minuut goed door.
Schenk de Caipirinha door de zeef in een glas.
Garneer met ijsblokjes (optioneel) en schijfjes citroen en blaadjes munt.
NOTITIES
Crushed ijs is te koop bij de supermarkt, maar je maakt het ook heel eenvoudig door ijsklontjes in de blender fijn te malen.
Dit recept maakt gebruik van rum. In het originele caipirinha recept wordt Cachaça gebruikt. Wil je dus nog meer de smaak van een caipirinha dan is de rum prima te vervangen.
Gemberthee kun je prima maken door 1 theelepel zwarte thee samen met 1 theelepel gember te mengen. Doe dit in heet water (90 - 100 graden Celsius) gedurende 3 tot 5 minuten.
Je stampt de citroen, peper, suiker en munt in het glas zodat de smaken vrijkomen