Dit Starbucks Frappuccino recept (copycat) maak je als het heerlijk zomers weer is en je wilt genieten in de zon. Verkoelend, licht zoet en romig. Gevaarlijk lekkere ijskoffie met een toef slagroom en ziltige karamelsaus. Wat een traktatie!
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 5 minutenmin
Gang Drankjes, Nagerecht
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 1persoon
Ingrediënten
Frappuccino
50gramijsblokjes
200ml koffiekoud
200mlmelk
2eetlepelssuiker
Topping
2eetlepelssuiker
100mlslagroom
2eetlepelskaramel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Karamel ijskoffie
Doe de ijsblokjes in de blender.
Schenk de koffie erbij.
Giet de melk in de blender.
Voeg ook de suiker en karamelsaus toe.
Zet de blender aan en mix tot je de ijsblokjes klein zijn.
Topping
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
Serveren
Schenk de Frappuccino in een glas.
Schep de slagroom erop.
Verdeel de rest van de karamelsaus erover.
NOTITIES
Ben je meer een chocoladefan. Deze Frappuccino is ook heerlijk met chocoladesaus in plaats van karamelsaus.
Gemalen ijs maak je zelf in de blender, maar is ook te koop bij de supermarkt.