Deze frambozen ijslollies zijn eenvoudig te maken en geven een elegante (en niet te vergeten fruitige) touch aan de champagne.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Vriestijd 8 uuruur
Totale Tijd 8 uuruur15 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 10glaasjes
Ingrediënten
Frambozen ijslollie
500gramframbozenvers
100gramhoning
60mlwater
150mlslagroom
1eetlepelrozenwater
Frambozen ijslollies in champagne
750mlChampagne
10frambozen ijslollies
10gramrozenblaadjesonbespoten, vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Frambozen ijslollies
Was de frambozen.
Doe de frambozen samen met het water en het rozenwater in de blender en pureer.
Zeef de puree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.
Meng de gezeefde puree met het slagroom en de honing.
Schenk de frambozen puree in de cocktail glaasjes. Steek een klein cocktail vorkje of lepeltje in de puree.
Dek af met plastic folie.
Vries tenminste 8 uur tot de ijslollies hard zijn.
Haal de ijslollies voorzichtig uit de glaasjes.
Frambozen ijslollies in champagne
Schenk de champagne in de glazen.
Leg in elk glas een frambozen ijslollie.
Leg wat rozenblaadjes in elk glas en serveer meteen!
NOTITIES
Je gebruikt frambozen voor hun lekkere smaak en kleur. Maar zijn ze niet in het seizoen, dan kun je ook bramen, sinaasappel, rode bessen (ga zo maar door) gebruiken.
Je zeeft de frambozenmoes om de pitjes te verwijderen. IJs zonder pitjes is het allerlekkerste.
In plaats van honing kun je ook agavesiroop gebruiken.
Heb je een lactose allergie vervang de slagroom dan voor soja melk.