Dit aardbeienijs gemaakt van verse aardbeien is heerlijk fris en romig. Heerlijk als het warm is.
Kook Tijd 10 minutenmin
Koel en vriestijd 4 uuruur
Totale Tijd 4 uuruur10 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 6porties
Ingrediënten
500gramaardbeiengewassen en ontkroond
1theelepelcitroensap
250mlslagroom
240gramsuiker
250grammascarpone
1theelepelvanille extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Pureer de aardbeien en zeef zodat je geen pitjes hebt. Meng met het citroensap en zet minimaal een uur in de koeling.
500 gram aardbeien, 1 theelepel citroensap
Zorg ervoor dat al je ingrediënten zo koud mogelijk zijn voor het beste resultaat. Leg ook de suiker in de koeling voor tenminste 30 minuten.
Aardbeienijs zonder ijsmachine
Klop de slagroom met de suiker tot hij net lobbig wordt (yoghurtdikte).
250 ml slagroom, 240 gram suiker
Schep de mascarpone en het vanille-extract door het slagroommengsel.
250 gram mascarpone, 1 theelepel vanille extract
Mix tot de mascarpone is opgenomen. Als het goed is, heeft de room dan een Griekse yoghurt dikte.
Meng met een spatel de aardbeienpuree erdoor.
Schenk in een diepvriesdoos en zet tenminste 3 uur in de vriezer.
Aardbeienijs met ijsmachine
Meng de slagroom met de mascarpone.
Voeg het vanille-extract en de aardbeienpuree erdoor.
Schenk in de ijsmachine en zet aan. Laat draaien tot het ijs is bevroren.
Als je het ijs niet meteen opeet, bewaar het dan in een diepvriesdoos in de diepvries.
NOTITIES
Bij het maken van ijs is het heel belangrijk dat je de ingrediënten vooraf goed koelt.
In het recept heb je een fijne zeef nodig, zodat de pitjes in de zeef achterblijven en niet in het ijs komen.
Heb je geen ijsmachine? Natuurlijk is dit heerlijke ijs ook prima zonder ijsmachine te maken. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de gecondenseerde melk en aardbeienmoes erdoor. Schenk in een diepvriesbak en zet in de diepvries. Meng met een vork elk half uur alles goed door, totdat het goed bevroren is. Zo krijg je kleine ijskristallen en geen grote brokken in je ijs;.
TIP serveer dit aardbeienijs met verse aardbeien en slagroom.