Braadworst van de BBQ. De braadworst is gekookt in witbier met zoete uien. Vervolgens is hij op de bbq gegrild voor die heerlijke grill smaak. De braadworst serveer je met gekarameliseerde uien.
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Gekarameliseerde uien
3uien
200mlwater
3eetlepelsbruine suiker
3eetlepelsbalsamico azijn
2eetlepelsolie
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
Braadworsten
4braadworsten
600mlwit bier
2uienin ringen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gekarameliseerde uien
Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringen.
Verwarm de olie in een pan en voeg de uien toe.
Laat ze 2 minuten roerbakken.
Doe vervolgens het water, bruine suiker, azijn, zout en peper erbij en roer goed door.
Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Laat een half uurtje sudderen tot de uien zacht zijn en het vocht is verdampt.
Braadworsten
Zorg dat de BBQ heet is.
Pel de uien en halveer ze. Snij in ringen.
Doe de uien in een barbeque schaal.
Prik gaatjes rondom in de braadworst en leg die bovenop de uien.
Schenk het bier op de uien en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal op de BBQ en laat 20 minuten stoven.
Haal de braadworsten uit de schaal en leg ze op de BBQ.
Grill gedurende 5 minuten en zorg dat je de braadworst halverwege draait.
Serveer de braadworst met de gekarameliseerde uien.
NOTITIES
Je kookt de braadworst in het bier om hem lekker sappig te houden. Wil je hem gewoon bakken in boter of olie, week hem dan eens 5 minuten in heet water. Goed afdeppen (tegen het spatten) en dan bakken. Ook dan zal de worst lekker sappig blijven.
Je bakt de uien die je gebruikt als topping apart uit (en gebruikt niet de uien die in het bier zijn gekookt), omdat die wat bitter van smaak zijn. Door het apart uitbakken behoudt je de lekkere zoete smaak van de ui.