Dit kraamhapje van gevulde donuts staat binnen een klein kwartiertje al op tafel. Een klein gebakje dat je snel maakt. Met een vulling van fruitige jam en romige slagroom en een suikerglazuur. En het glazuur versier je met muisjes. Een leuk hapje om te serveren bij je babyshower, kraamborrel of kraamfeest.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop tot de slagroom stijf is.
2 eetlepels poedersuiker, 200 ml slagroom
Doe de stijfgeklopte slagroom in een spuitzak.
Verwarm het glazuur au bain-Marie (zie tips) tot hij warm is. Roer er kleurstof doorheen.
300 gram glazuur, kleurstof
Halveer de donut doormidden.
8 donuts
Op de onderzijde smeer je 2 eetlepels jam.
16 eetlepels aardbeienjam
Spuit een rondje slagroom op de donut.
Dip de bovenkant van de donut in het glazuur (of bestrijk de bovenkant van de donut).
Leg de bovenkant op de slagroom.
Strooi de muisjes (of sprinkles) op het glazuur.
8 eetlepels muisjes
Laat minimaal 5 minuten drogen.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept zelf maken? Bestel dan alle ingrediënten snel met één druk op de knop:2. - Slagroom
Slagroom heeft de gewoonte om snel uit te lopen. Serveer je je donuts dus niet meteen, voeg dan Klopfix toe voordat je de slagroom gaat opkloppen. De slagroom loopt dan veel minder uit.
Slagroom klop je als hij koud is. Dan kun je hem beter stijfkloppen
Doe de slagroom in een spuitzak. Heb je geen spuitzak dan kun je hem ook met een lepeltje op de jam scheppen.
3. - Glazuur
Je verwarmt het glazuur au bain-marie. Daarbij breng je een pan met een laagje water aan de kook. Pak een vuurvaste kom en hang die boven het water (dus hij mag het water niet aanraken). Daar kun je de chocola in smelten. Er zijn ook speciale au bain-marie pannetjes te verkrijgen die je boven het water hangt en pannen die dubbelwandig zijn en je kunt vullen met water.
Om het glazuur op de bovenzijde van de van de donut aan te brengen gebruik je een lepeltjeof doop je hem in het glazuur.
4. - BewarenWanneer de babyshower hapjes zijn gemaakt, kun je ze niet meer lang bewaren. Maak ze op de dag van de kraamborrel en bewaar ze in de tussentijd koel. Maar je kunt al een aantal dingen voorbereiden:
Donuts - Bewaar de donuts maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos bij kamertemperatuur. Je kunt ze ook tot maximaal 1 maand invriezen.
Slagroom - Maak de slagroom een dag van tevoren en bewaar in de spuitzak in de koelkast.
Glazuur - Maak het glazuur en bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm au bain-marie voordat je de donuts gaat maken.
5. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per gevulde donut.