Cake met cashewnoten: Een romige cake met bruine suiker en een lekkere topping van cashewnoten. Dit kun je met recht een koffiecake noemen want deze cake smaakt daar heerlijk bij. En door hem te bakken in een tulband ziet hij er extra mooi uit.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop het restant bloem uit de vorm.
Topping
Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar met de vingers en verdeel in de vorm.
Zet de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
Cake
Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout met een vork door elkaar.
Meng in een tweede kom de boter en suiker met de mixer ongeveer 3 minuten op de hoogste stand.
Voeg de eieren één voor één toe (pas toevoegen wanneer het vorige ei is opgenomen) en mix nogmaals 1 minuut.
Voeg ⅓ deel van de bloem toe en mix dat door het beslag.
Voeg vervolgens 60 ml melk toe en mix nogmaals door.
Herhaal dit (eerst ⅓ deel bloem en vervolgens restant melk).
Eindig met het laatste deel bloem en giet het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. De cake is klaar wanneer je een saté prikker in het midden van de cake steekt en deze droog eruit komt.
Stort de cake op een rooster en laat afkoelen naar kamertemperatuur.