Chatti Pathiri, een traditionele Indiase ovenschotel met kip en spinazie en verwarmende kruiden. En hierbij komen al die lekkere Indiase smaken samen. Het is een crêpe taart met een hartige vulling. Laagje voor laagje opgebouwd en gekookt in kokosmelk. Het resultaat: een romige taart voor het avondeten met een WOW factor.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Crêpes
Voeg de azijn toe aan de melk en zet gedurende 5 minuten weg.
Meng na vijf minuten de melk met de rest van de ingrediënten en zet tenminste één uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan en bestrijk hem licht met olie, giet het beslag erin en laat het in de pan uitvloeien. Wanneer de bovenzijde vrijwel droog is, draai je de crêpe om.
Laat de andere zijde nog een minuut bakken en haal de pannenkoek uit de pan.
Maak in totaal vijf crêpes
Bewaar op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Vulling
Rooster de amandelen op laag vuur en maal fijn in de keukenmachine. Doe in een bakje.
Meng de droge kruiden en zet het schaaltje apart.
Meng in een tweede kommetje de knoflook en de chilisaus.
Snij het sjalotje fijn.
Maal de kip fijn in de keukenmachine. Zet alles klaar.
Verwarm de koekenpan op het vuur.
Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe.
Roerbak het sjalotje tot het glazig ziet (ongeveer 3 minuten), voeg dan de knoflook/chilisaus toe en roerbak nogmaals 1 minuut.
Schuif dit alles aan 1 kant van de pan en strooi in het andere deel de kruiden.
Laat die 30 seconden goed warm worden en meng dan met het ui-mengsel.
Voeg dan de gemalen kip toe en roerbak de kip tot hij goudbruin is.
Strooi de amandelen en de spinazie over de vulling en meng alles. Roerbak twee minuten.
Haal de pan van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.
Bereiding Chatti Pathiri
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Pak een springvorm en bekleed met aluminiumfolie.
Pak de eerste crêpe en besmeer de bovenkant met de kokosmelk. Leg de pannenkoek in de springvorm met de ingesmeerde zijde naar beneden. Bestrijk de bovenkant eerst met kokosmelk en vervolgens met zonnebloemolie.
Schep ¼ deel van de vulling op de crêpe.
Pak nu de volgende crêpe en herhaal het insmeren van de crêpes (één zijde met kokosmelk, op de vulling leggen met die zijde naar beneden. Bovenkant insmeren met kokosmelk en zonnebloemolie. Herhaal tot je bij de laatste crêpe bent.
Smeer de onderzijde wederom in met de kokosmelk en dek de hartige taart af.
Zet het taarblik op een bakplaat met opstaande randen en giet dan de rest van de kokosmelk over de Chatti Pathiri.
Zet alles de oven en laat erin staan tot de kokosmelk is verdampt. Dat duurt 15 tot 20 minuten. Je kunt het zien doordat de randen opdrogen.
Haal de Pathiri uit de oven en laat hemi 10 minuten rusten in de vorm.
Verwijder de vorm en snij de Pathiri in taartpunten.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten:2. Kip In dit recept gebruik ik kipfilet. Je kunt dit ook vervangen door naturel kipgehakt. Ga je voor vegan vervang het dan door paddenstoelen.3. Crêpes - Zorg ervoor dat je hele dunne pannenkoeken bakt. Anders worden ze overheersend qua smaak. 4. Afwisselen - De vulling verdeel je dun over de crêpes. De dunne crêpe met het dunne laagje vulling is wat deze Chatti Pathiri zo lekker maakt.5. Oven - Deze hartige taart is gebakken in een hete lucht oven. Wil je gebruik maken van onder- en bovenwarmte, bak de Pathiri dan bij 190 °C. 6. Ook lekker - Ook lekker is om de vulling te mengen met koriander of verse peterselie.7. Nutrition - Dit hoofdgerecht is voldoende voor 4 volwassenen (of 2 volwassenen en 3 kinderen). De voedingswaarden zijn berekent per persoon.