Een makkelijk te maken kraamhapje, red velvet fudge, met een heerlijke volle en romigechocolade smaak en toch luchtig. Met een topping van witte chocolade frosting ben je in het chocola walhalla gekomen. De fudge is versierd met witte (of blauwe) muisjes en een leuk kraamhapje om te serveren op je babyshower, kraamfeest of aan je kraamvisite.
Kook Tijd 20 minutenmin
Koeltijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur20 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 25hapjes
Ingrediënten
Red velvet chocolade fudge
400gramgecondenseerde melk
⅛theelepelzout
400grammelk chocolain blokjes
3druppelsvoedselkleurstofrood
1eetlepelboterongezouten
1theelepelvanille-extract
Witte chocolade frosting
60gram witte chocoladein blokjes
60grammon choukamertemperatuur
100grampoedersuiker
1theelepelvanille-extract
1eetlepelboterongezouten, kamertemperatuur
Topping
3eetlepelsmuisjesroze of blauw
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Red velvet chocolade fudge
Vet een bakvorm (20 x 20 cm) in met olie of boter en leg een bakpapier onderin.
In een steelpannetje doe je de gecondenseerde melk en het zout.
400 gram gecondenseerde melk, ⅛ theelepel zout
Laat op een laag vuur zacht worden.
Doe een paar blokjes melkchocola in de pan en roer met een lepel tot ze gesmolten zijn. Voeg dan nog een paar blokjes toe en herhaal tot de chocola gesmolten is.
400 gram melk chocola
Voeg de kleurstof, boter en vanille toe en meng alles goed door.
Schenk de gesmolten chocola bij het roomkaasmengsel en mix alles op gemiddelde stand 2 minuten.
Bak de fudge uit de koeling en verdeel de frosting over de fudge.
Topping
Strooi de muisjes over de frosting.
3 eetlepels muisjes
Zet de bakvorm tenminste 3 uur in de koeling zodat de fudge goed opstijft.
Snij de fudge in 25 blokjes.
NOTITIES
1. Au Bain-Marie: Je smelt de witte chocola au bain-Marie. Daarbij breng je een pan met een laagje water aan de kook. Pak een vuurvaste kom en hang die boven het water (dus hij mag het water niet aanraken). Daar kun je de chocola in smelten. Er zijn ook speciale au bain-marie pannetjes te verkrijgen die je boven het water hangt en pannen die dubbelwandig zijn en je kunt vullen met water.2. Vanille extract: Kun je ook vervangen door 1 theelepel vanille suiker.3. Mon Chou: Kan vervangen worden door elk ander merk roomkaas. Gebruik een normale roomkaas en geen light versie.4. Bewaren
Fudge kun je tot 1 week in de koeling te bewaren en kun je dus goed voorbereiden.
De fudge kun je in een diepvrieszakje of doosje tot 3 maanden bewaren.