Surimi salade met zelfgemaakte cocktail saus. Lekker als een lunch recept op warme dagen of een bijgerecht bij de BBQ. Met frisse komkommer, ei en appel.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Salade
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
2eieren maat M
1granny smith appel
1komkommer
1eetlepelcitroensap
200gramsurimi
100mlslagroom
2eetlepelscurry powder
2eetlepelsmayonaise
1theelepelwhiskey
⅛theelepelpaprikapoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de eieren hard en laat afkoelen.
Schil de komkommer, halveer en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
Snij de komkommer in kleine partjes.
Klop voor de cocktailsaus de slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de curry, mayonaise, whisky en paprikapoeder toe en roer goed door. Proef en breng eventueel op smaak met extra curry, mayonaise of paprikapoeder.
Haal de kern uit de appel en snij in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Snij de eieren in kleine blokjes.
Hak ook de surimi klein.
Meng in een schaal de eieren, appel, komkommer en surimi goed door elkaar.