Tiramisu is een heerlijk nagerecht uit Italië. En deze chocolade tiramisu bestaat uit lekkere chocolade koekjes, romige mascarpone en een vleugje koffie. De tiramisu wordt gemaakt zonder rauwe eieren.
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
200gramchocolade koekjes
500grammascarpone
250mlslagroom
4eetlepelskoffielikeurzoals Marakesh, Tia Maria
1theelepelvanille-extract
2theelepelscacao + extra cacao voor te bestuiven
1theelepelespresso oploskoffie
75gramsuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom met de mixer de mascarpone, suiker, cacao, koffielikeur, vanille-extract, espressopoeder en slagroom tot een lobbig mengsel, ongeveer de dikte van Griekse yoghurt.
Breek de koekjes en maak met de helft van de koekjes een laag onderin de schaal / kopje / glas.
Schep daarop de helft van het mascarponemengsel.
Leg hierop de tweede laag met chocoladekoekjes.
Verspreid daarop het restant mascarponemengsel en bestuif het geheel met cacao.
Zet tenminste 4 uur in de koelkast, zodat alles maken intrekken en de mascarpone opstijft.