Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeghapje met kaas
Andréa
Bladerdeeghapje met kaas, bacon en basilicum. Een lekkere snack die je prima kunt serveren op een feestje. Het hapje is prima voor te bereiden en je hoeft het dan alleen nog maar af te bakken.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Gang
Hapjes en Snacks
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
16
hapjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
2
plakken
bladerdeeg
▢
4
plakken
bacon
▢
½
Camembert
▢
1
eetlepel
pijnboompitten
▢
1
eetlepel
basilicum
▢
1
ei
maat s
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de basilicum in smalle reepjes. Breek de Nije kaas in stukjes.
Zet een droge koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten lichtbruin (blijf erbij staan ze verbranden snel).
Leg een plakje bladerdeeg voor je.
Leg een plak bacon of 2 plakjes brabants spek op het bladerdeeg.
Verdeel wat basilicum en Nije kaas over de bacon.
Bestrooi het hapje met pijnboompitten.
Rol het bladerdeeg op. Herhaal dit voor het tweede plakje bladerdeeg.
Klop het eitje los en bestrijk met een kwastje de buitenzijde van het bladerdeeg.
Snij het bladerdeeg in mooie rollen en leg die op het bakpapier.
Schuif de bakplaat in de oven en laat in 20 minuten het hapje mooi bruin worden.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
In plaats van Camembert kun je ook Brie gebruiken.
In plaats van pijnboompitten en fijngesneden basilicum kun je ook pesto op het bladerdeeg smeren.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen