Een lekker cosmopolitan cocktail recept met rode bessen. Een lekker fruitig en verfrissend recept. Supermakkelijk en snel te maken. Met wodka en Triple sec, limoensap, en een zelfgemaakte rode bessen siroop. Een heerlijk elegant drankje voor Kerstmis, Thanksgiving en als signature drink bij een dineetje.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 1cocktail
Ingrediënten
Rode bessen siroop
50gramrode bessen
50gramsuiker
120mlwater
⅛theelepelzeezout
Cosmopolitan cocktail recept
4eetlepelsWodka
4eetlepelsGrand marnier
5theelepelsrode bessen siroop
½limoensap
120mlProsecco
handjevolijsklontjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rode bessen siroop
Haal de rode bessen van de takjes en was ze.
Doe in een steelpan en voeg de suiker, water en zeezout toe.
Breng op gemiddeld vuur aan de kook en zet het vuur laag.
Laat 5 minuten sudderen.
Schenk in een fijne zeef (die je op een schaaltje hebt geplaatst) en laat uitlekken. Druk met een lepel de laatste beetjes sap door de zeef.
Laat licht afkoelen.
Cosmopolitan cocktail met rode bessen siroop
Doe het rode bessen sap, wodka en Grand marnier in de shaker.
Pers een halve limoen uit boven de cocktail shaker. Schenk ook de Prosecco erbij.
Voeg een handjevol ijs toe en doe de deksel op de shaker.
Doe de deksel op de shaker en, terwijl je die vasthoud, schud je 1 minuut alles goed door elkaar.
Haal het kleine dopje van de shaker (dus de zeef laat je erop) en schenk de Cosmopolitan in een cocktail glas.
Garneer met schijfjes limoen en rode bessen.
NOTITIES
In plaats van rode bessen kun je ook aardbeien, frambozen of bramen gebruiken.
Door ⅛ theelepel zee zout toe te voegen aan de siroop, word de zoete smaak opgehaald.
Hou je hand op de dop terwijl je shaked. Je wilt niet dat de inhoud van de shaker door het huis vliegt.
Zeef de rode bessen siroop, zodat je alle pitjes en velletjes uit je siroop verwijdert.
Bij een Cosmopolitan cocktail recept gebruik je Triple sec. In dit geval heb ik gekozen voor Grand Marnier, maar je kunt ook Cointreau gebruiken.
De Prosecco kun je ook vervangen door Champagne.
Schenk de Cosmopolitan door een zeef in het glas. Je wilt hem niet verder verdunnen met ijs, alleen koelen.