Dit recept voor zoete melk cupcake geeft heerlijke, smeuïge cupcakes die in een mum van tijd gemaakt (en op) zijn.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
intrekken 30 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 24cupcakes
Ingrediënten
6eierenmaat L
200gramsuiker
135grambloem
100mlgecondenseerde melk
50mmelkvol
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Doe de cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm.
Splits de eieren.
Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze met de suiker stijf.
Voeg de eigelen toe en spatel ze er voorzichtig doorheen.
Verdeel de bloem in 4 porties en zeef elke portie boven de kom en roer met een spatel voorzichtig de bloem door het beslag tot deze is opgenomen.
Zeef dan pas de volgende portie boven het beslag.
Schep de cupcakevormpjes halfvol met het beslag en bak 20 minuten.
Meng ondertussen de gecondenseerde melk met de volle melk.
Wanneer de cupcakes uit de oven komen prik je met een satéprikker gaten in de bovenkant van de cupcakes.
Smeer met een borstel rijkelijk het melkmengsel op de cupcakes.
Wanneer het melkmengsel is ingetrokken, herhaal je dat nogmaals.
Laat de cupcakes 30 minuten staan, zodat de zoete melk kan intrekken.
NOTITIES
1. Variaties:
Gebruik slagroom in plaats van melk voor een nog romigere smaak.
Dit recept heeft van zichzelf geen topping. Maar je maakt die eenvoudig door 250 ml slagroom, 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje Klopfix te mixen tot het stevig is. Doe dat in een spuitzak en top daar de cupcake mee. Bestuif met wat kaneel of nootmuskaat.
2. Baktip: Voor het beste resultaat gebruik je alle ingrediënten op kamertemperatuur. Bij het bakken zorgt dit voor het luchtigste resultaat.3. GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter). En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de cupcakes twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
4. BewarenEet je de Zoete Melk Cupcakes dezelfde dag op dan kun je ze gewoon op een koele plek bewaren. Anders het volgende bewaaradvies:
Koelkast: drie dagen luchtdicht verpakt in een doos, of ingepakt in plasticfolie.
Diepvries: in een diepvriesdoos of zak, tot 2 maanden.