Een rolletje carpaccio, fingerfood op zijn best. Makkelijk te maken, lekker snel. Vol van smaak met kaas, pijnboompitjes en rucola.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 10rolletjes
Ingrediënten
10plakjesCarpaccio
30grampijnboompitten
30gramrucola
30gramParmezaanse kaas
1eetlepelcrème de balsamico
⅛theelepelzout
⅛theeleplpeper
2eetlepelsolijfolie extra vierge
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze heerlijk geuren en licht gebruind zijn.
Laat de pijnboompitten afkoelen.
Meng in een schaaltje de creme de balsamico met olijfolie. Het zal niet helemaal mengen, dat doen azijn en olie nooit. Meng het net voor je het gebruikt nog eens door.
Breng op smaak met zout en peper.
Pak een plakje carpaccio.
Leg daarop een paar blaadjes rucola.
Verdeel daar wat geroosterde pijnboom pitjes over.
Schaaf wat Parmezaanse kaas over de rucola en besprenkel het geheel met een paar druppels dressing. Rol op en zet vast met een prikker of leg de naad naar beneden op het bord.
Herhaal dat tot je carpaccio op is.
NOTITIES
Vlees verkleurt wanneer het in contact komt met lucht, dus maak dit gerecht net voor je het gaat serveren. Vooraf kun wel je de rucola wassen en bewaren. Zorg daarbij dat het nog iets nat blijft (aanhangend water) dan wordt hij niet slap. Ook de pijnboompitten kunnen vooraf worden geroosterd en droog worden bewaard bij kamertemperatuur. Zo hoef je op de avond zelf alles alleen nog maar te combineren en op te eten!
Rooster de pijnboompitten in een droge pan, zodat de nootsmaak intenser wordt. Blijf in de buurt en schud de pan regelmatig want pijnboompitten branden snel aan.
In plaats van oude kaas kun je ook Parmezaanse kaas gebruiken. Zo maak je een meer traditionelere carpaccio.