Bij deze overheerlijke appeltaart met custard worden de appels in een pudding gelegd, die vervolgens gebakken wordt in de oven. Daardoor krijg je die zoete buitenkant, met een romige vulling met frisse appel. Een feestje op je bord zo lekker.
Verwarm het restant slagroom tot aan de kook, terwijl je goed blijft roeren om velvorming te voorkomen.
600 ml slagroom
Haal de pan van het vuur en roer het custardmengsel erdoor.
Zet de pan terug op laag vuur en kook tot de custard indikt.
Schenk dan de custard over de appels.
Bakken
Zet de taart in de oven en bak 70 minuten.
Controleer regelmatig (vanaf een minuut of 40 baktijd, elke 10 minuten) of de bovenkant niet te bruin kleurt. Mocht dat het geval zijn, dek dan de bovenzijde af met aluminiumfolie.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de taart dan nog 3 uur in de koeling om op te stijven.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Appels - Gebruik voor deze appeltaart een bakappel, zoals de Goudrenet (Schone van Boskoop). Het is een zoetzure appel, die door het bakken zacht wordt. Je kunt het ook vervangen door Jonagold of Braeburn (ook geschikte appels voor het bakken van een taart).3. Vanille-extract - Heb je geen vanille-extract dan kun je dit ook vervangen door 1 zakje vanille-suiker.4. Custard - Een makkelijke methode om te controleren of de custard voldoende is ingekookt. Dip een houten lepel in de custard en trek vervolgens met je vinger een lijn in de custard laag. Loopt hij niet meteen dicht, dan is de custard voldoende ingedikt.5. OvenKun je kiezen, gebruik dan de onder- en bovenwarmte stand op je oven. Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende.6. Bewaren
Koelkast - Dek de appeltaart met custard af. Je kunt de taart tot drie dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Laat de taart volledig afkoelen. Verpak hem dan luchtdicht met folie of in een diepvriesdoos. De taart kun je tot één maand invriezen. Laat hem ontdooien in de koelkast.
7. Voedingswaarde - De taart kun je verdelen in 12 punten. De voedingswaarde is per appeltaartpunt.