Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
karnemelk maismeel pancakes
Andréa
Luchtige pancakes, lichtzoet door het maismeel. Een heerlijk ontbijt of lunch om te eten met Maple syrup. Hier ga je van genieten.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken
Amerikaans
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
koekenpan 26 cm
Handmixer
Ingrediënten
▢
160
gram
bloem
▢
180
gram
maismeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
zuiveringszout
▢
1
theelepel
zout
▢
4
eieren
maat L
▢
600
mL
karnemelk
▢
90
gram
boter
gesmolten en afgekoeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Roer in een kom de vaste ingrediënten door elkaar.
160 gram bloem,
180 gram maismeel,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel zuiveringszout,
1 theelepel zout
Roer in een tweede kom, de eieren, karnemelk en boter door elkaar en voeg dat toe aan de andere kom.
4 eieren,
600 mL karnemelk,
90 gram boter
Goed mengen totdat de klontjes zijn verdwenen.
Verwarm wat olie in een pan en schep 1 ijslepel beslag per pancake in de pan (in mijn pan konden er drie tegelijkertijd).
Laat in ongeveer anderhalve minuut bruin worden en draai dan om.
Laat nog een minuut garen en de pancake is klaar.
Je kunt ze warm houden in de oven (100 graden Celsius).
Serveertip: giet er wat Maple syrup over, voor een lekker lunch gerecht (als ontbijt zie ik het nog niet zitten).
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen