Binnen 14minuten op tafel, deze spaghetti met broccoli, gehakt en spekjes is echt ZO snel klaar. En niet dat je daardoor in smaak inboet, nee dit recept is superlekker. De uitgebakken spekjes omhullen de spaghetti en broccoli en geeft een ziltige smaak. Het gehakt is lekker rul. Een recept dat je maakt als je weinig tijd hebt en heerlijk wilt eten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Breng twee pannen met water aan de kook. Eén voor de spaghetti (een grote pan zoals je voor de soep gebruikt) en één voor de broccoli (2 tot 3 liter pan).
Bereiden broccoli, spaghetti en gehakt
Bak ondertussen op drie minuten op gemiddeld vuur, de spekreepjes.
Voeg dan het uitje toe en bak nog eens drie minuten tot het glazig is.
Voeg het gehakt toe en bak dat rul.
Kook ondertussen de broccoli in de kleinste pan in zeven minuten beetgaar en laat uitlekken.
Doe ook de spaghetti in de grote pan en kook die gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Laat de spaghetti uitlekken.
Optioneel: giet na het afgieten wat olijfolie bij de spaghetti voor meer smaak en zodat hij minder plakt.
Maak de spaghetti met broccoli
Doe de spaghetti in een pan en doe de broccoli en het gehaktmengsel erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Schep op een bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.
NOTITIES
1. Wil je deze spaghetti met broccoli en spekjes maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. Nog makkelijker - Kook de spaghetti en broccoli in één pan. Voeg eerst de spaghetti aan de pan kokend water toe en voeg daarna de broccoli toe, zodat hij nog zeven minuten meekookt. Laat dan alles in een vergiet uitlekken en doe terug in de pan. Dit scheelt weer afwas ;-).3. Alternatieven - Spaghetti - Je kunt de spaghetti door andere pasta vervangen. Probeer dit recept eens met Fusilli, penne of macaroni.Rundergehakt - Dit recept is ook lekker met half-om half-gehakt.Broccoli - De broccoli kun je prima vervangen door bloemkool roosjes. Zorg er wel voor dat je deze niet te groot maakt.4. Ook lekker - Schep één of twee eetlepels pesto door de spaghetti.5. Bewaren -Laat snel afkoelen en bewaar in de koelkast. Zo blijft hij wel tot twee dagen goed. Doe wat olie in de pan en roerbak tot hij warm is.Dit recept is niet geschikt om in te vriezen. 6. Nutrition - Dit recept is voor vijf volwassenen en het aantal calorieën is per persoon. Olijfolie en Parmezaanse kaas zijn optioneel en dus niet meegenomen.